Forslag til ny psykiatrisk diagnose: immunofobi

Jeg foreslår hermed, at håndbogen til diagnose af psykiatriske lidelser udvides med en ny diagnose: immunofobi.

Forslag til definition: immunofobi er sygelig frygt for eget immunforsvar.

Symptomer:

  • Overdrevet frygt for at blive smittet med et virus, som et naturligt, stærkt immunforsvar kan håndtere.
  • Overdrevet frygt for at smitte andre med et virus, som et naturligt, stærkt immunforsvar kan håndtere.
  • Overdrevet frygt for alt, der kan styrke det naturlige immunforsvar, herunder fri vejrtrækning og optimal ernæring.
  • Overdrevet mistillid til kroppens selvhelbredende evner og bevidsthedens evne til at vurdere, hvorvidt man er syg eller rask.
  • Overdrevet brug af virustest og vacciner.
  • Overdrevet undgåelse af mennesker, der har tillid til deres naturlige immunforsvar.
  • Overdrevet undgåelse af sundhed, glæde og frihed af frygt for at blive smittet med et virus, som et naturligt, stærkt immunforsvar kan håndtere.
  • Overdrevet tro på, at alle skal isolere sig fra et virus, der i værste fald er farligt for nogle få – i stedet for det logiske alternativ at isolere de få sårbare i stedet for de mange stærke.

Immunofobi kan behandles som andre fobier med eksponeringsterapi, dvs. gentaget og gradvis udsættelse for situationer, der aktiverer den irrationelle frygt med opbygning af erfaringer, der modsiger den irrationelle overbevisning, der driver frygten. Samtidig eksponering for indtagelse af sunde madvarer, kosttilskud og levevaner, der kan styrke det naturlige immunforsvar med gradvis opbygning af erfaringer med, at der ikke sker noget forfærdeligt, når man selv lever sundt og fornuftigt i stedet for at overlade sundhed og forebyggelse til medicinalindustrien.

Nyhed: Corona-hotline. Ring og få hjælp til at komme ud af coronakulten!

Tilmeld
Besked om
1 Comment
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
neo
neo
onsdag, 14 april 2021, 8:26 08:26

Immunofobi er også frygten for at blive naturligt imun. Man ønsker ikke at blive imun, men vil helst forblive et potentielt offer. Det giver en følelse af fællesskab og man er bange for at miste sin plads i samfundet hvis man bliver imun. Hvem gider omgås de naturligt imune? Ofte leder immunofobi til afhængighed og normalisering af frygt. Man indretter sit liv i frygt og har svært ved at give slip på frygten, for så er der ingen indhold tilbage i livet. Man har glemt hvordan man lever livet uden frygt og man er blevet glad for at være i… Read more »