Danmark er verdensmester i slik

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Vi køber i gennemsnit 6,6 kilo slik pr. person pr. år her landet.

På 2. og 3. pladsen kommer Finland og Sverige med 6,1 og 5,5 kg, mens amerikanerne halter bagud med kun 3,6 kg slik købt pr. år i USA.

Undersøgelsen sikker ikke noget om, hvorfor vi er så slikne i Danmark, men her er tre mulige årsager:

  • Den danske hyggekultur, hvor slik er dybt integreret
  • Slik-spisning er i Danmark en socialt accepteret metode til stress-reduktion både for individer og i grupper, hvor stresshåndteringen bliver socialt camoufleret og legitimeret som ‘hygge’ – og måske er vi på nogle områder mere stressede end i andre nationer (eller også er vi ‘lykkelige’, FORDI vi spiser så meget slik)
  • Stor slikproducerende industri, der laver attraktive produkter, som de er dygtige til at markedsføre og placere i ‘konspiration’ med butikkerne
Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
fredag, 30 april 2021, 10:14 10:14

endnu stikker vi ud men en skit statistik – der er efterhånden mange og kan ikke forstår at folk ikke er ved at vågne op og se at Danmark ikke er så fantastisk som vi går og bilder os selv ind. (hermed ikke sagt jeg ikke elsker vores land – men ikke vores system )
tænker du mangeler endnu en faktor – vi har en kæmpe medicinalindustri som producere insulin.

Alex J
lørdag, 1 maj 2021, 5:26 05:26

Jeg blev kureret for min slik-trang sådan her: Køb 20 poser Haribo og æd dem på tre dage. Her otte år efter har jeg stadig ikke lyst til slik.