Kategorier
Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Forskning: D-vitaminmangel forbundet med 82 % større risiko for at dø af covid-19

Mennesker med mangel på D-vitamin har en 82 % større risiko for at dø af covid-19 sammenlignet med mennesker uden D-vitaminmangel.

Det viser en videnskabelig undersøgelse af Marcos Pereira m.fl. Forskerne lavede en systematisk gennemgang og meta-analyse af 27 videnskabelige artikler om sammenhængen mellem D-vitamin og covid-19.

Mangel på D-vitamin var også forbundet med 81 % større risiko for at blive indlagt med covid-19. Undersøgelsen viste endvidere, at der ikke var forskel på den samlede risiko for covid-19. Forskellen var der kun i sværhedsgraden af sygdommen, hvilket også er det vigtigste. 64 % flere af de svære tilfælde af covid-19 havde D-vitaminmangel sammenlignet med de milde tilfælde.

Kilde: Pereira M. et al. Vitamin D deficiency aggravates COVID-19: systematic review and meta-analysis. Crit Rev Food Sci Nutr. 2020 Nov 4;1-9.

D-vitamin er det vitamin, der bliver dannet i huden, når den bliver belyst af solen i sommerhalvåret – uden solcreme. Det kan også tages som kosttilskud, ligesom det findes i fede fisk såsom sild, laks og makrel sammen med bl.a. omega-3-fedtsyrer og selen, der også er vigtige i den ernæringsmæssige forebyggelse og behandling af alvorlig covid-19.

D-vitamin er en vigtig del af Naturlig Corona Vaccine-programmet.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
janp59
søndag, 2 maj 2021, 17:53 17:53

Hvorfor er det lige, at vi ikke hører en snus om det fra hverken regering eller sundhedsstyrelsen?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x