Kan vi bruge nazi-forskning til at forstå corona-psykologien nu?

Forskning i tyske nazi-lederes psyke efter 2. Verdenskrig har vist, at de ikke var hverken psykisk syge eller på anden vis afvigende fra resten af den normale befolkning i USA, som de blev sammenlignet med i en blindet undersøgelse. Kilde: In search of the Nazi personality

Den psykologiske forskning tyder på, at det nazistiske diktatur i Tyskland i 1930’erne kunne gennemføres som følge af en socio-kulturel sygdom karakteriseret ved blind tillid til autoritet. Forskernes anbefaling er derfor, at demokratiske samfund altid skal være påpasselige med nye strømninger, der kræver blind tiltro til autoritet, og hvor der bliver slået hårdt ned på borgere, der er uenige i autoriteternes ordrer.

Hvis resultaterne kan overføres til det igangværende corona-diktatur, så er hverken Mette Frederiksen, Magnus Heunicke eller nogle af de andre corona-autoriteter altså specielt onde, psykopatiske eller psykisk syge. Problemet er den danske kultur og de sociale normer, hvor alt for mange stoler alt for meget på autoriteterne uden at opsøge andre kilder, eksperter og argumenter. Og når først den fascistiske bold ruller, så sørger det almindelige gruppepres for resten.

Hvis du er i tvivl, om corona er en ny form for fascisme med den samme psykologiske dynamik som Nazi-Tyskland, så stil dig selv dette spørgsmål: Hvornår har du sidst set en offentlig debat mellem eksperter med fundamentalt forskellig opfattelse af “corona”? Det har du formentlig aldrig set, jeg kan i hvert fald ikke huske, at en sådan har fundet sted, og det er netop karakteristisk for den socio-kulturelle sygdom, at det ikke er tilladt at debattere eller formidle debat, der kritiserer de højeste autoriteter. Dét skal vi være bange for!

Tilmeld
Besked om
3 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
Frank
tirsdag, 4 maj 2021, 19:08 19:08

elegant formuleret. man skal hele tiden huske på, at normal ikke er ensbetydende med det rigtig. Jeg vil dog våge at påstå at vi alle ligger under for en form for psykoses. Sådan er det at leve i paradokset imellem at være Ønsket og Velkommen. At være ønsket er det samme som at være tage til fange – gissel – under den/dem som Ønsker/forventer noget af en. Altså Stokholmsyndromet og på den måde går forrige generationers dysfunktionalitet videre til de næste generationer…ophober sig til historien igen gør at civilisationen implodere…..man kan sige at aben bliver givet videre til næste generation.… Read more »

Jesper Nielsen
Jesper Nielsen
tirsdag, 4 maj 2021, 20:36 20:36

Det har været åbenlyst fra starten. Og de fleste mennesker må nødvendigvis være autoritetstro; det er den eneste måde hvorpå et samfund bliver muligt, og da et samfund øger menneskeartens overlevelseschancer, er det naturligt at evolutionen har selekteret for den egenskab. Den naturlige styreform er således diktatur selvom det ikke er det der er bedst for flertallet. Med demokratiet fandt man en bedre styreform, men den er desværre ikke mere stabil end at når en skruppelløs (eller imbecil) leder skræmmer parlamentet til at afskaffe befolkningens rettigheder og skræmmer befolkningen til at acceptere selvsamme afskaffelse, så bryder demokratiet sammen. Det sker… Read more »

Frank
Frank
onsdag, 5 maj 2021, 14:01 14:01
Reply to  Jesper Nielsen

ganske rigtig.
Dunedin undersøgelsen har påvist at der findes 5 mennesketyper og det vigtiges i det lige her er at den ene type udgør 40% af befolkningen og de kaldes for De Veltilpasset(DV). og den næststørste kaldes De Selvsikre(DS) og består af 28%.
Det vil sige samfundet bliver med tid mere og mere styret af DS og til sidst netop en lille skare som vi nu har …den 1% – supereliten, superrige, DeepState.
….og i min analyse passer kapitalismen til DS som hånd i hanske.