Sundhedsstyrelsen er gået fra evidensbaseret til frygtbaseret rådgivning

Det er Sundhedsstyrelsens opgave at rådgive regeringen om sundhedsfaglige spørgsmål. Jeg har selv haft meget samarbejde med Sundhedsstyrelsen; jeg har bl.a. været med i en arbejdsgruppe, hvor vi udarbejdede kliniske anbefalinger i relation til overvægt. Dengang var der ekstremt meget fokus på, at der skulle være videnskabelig evidens for ethvert råd, og graden af evidens for en anbefaling skulle tydeligt deklareres. Det er mit indtryk, at Sundhedsstyrelsen under ledelse af Søren Brostrøm er gået væk fra den fornuftige politik.

Vi ser med coronaen, at Sundhedsstyrelsen og Søren Brostrøm anbefaler brugen af mundbind, selvom der ikke er evidens for, at det virker som påstået, og selvom der er evidens for, at det medfører en øget risiko for en lang række sundhedsskadelige virkninger. Det opfatter jeg som en overgang, eller rettere en undergang, fra evidensbaseret til frygtbaseret sundhedsrådgivning – samtidig med at der er tale om regulært kvaksalveri. Og nej, frygt kan ikke retfærdiggøre denne adfærd. Det er efter min mening intet mindre end kriminelt, og Sundhedsstyrelsen og især Søren Brostrøm bør efterforskes af folket, for vi kan jo ikke regne med politiet eller andre efterforskningsmyndigheder i det nuværende system, for mistanker om organiseret kriminalitet mod folkesundheden og folkefriheden.

Hvis sundhedsråd er baseret på frygt i stedet for evidens, så er det ren politik, og vi bør som folk så se på, hvad det er for “løsninger”, vi bliver tilbudt, da “løsningerne” så formentlig er det virkelige formål med den globale, organiserede kriminalitet vi bliver udsat for – de fleste af os lykkeligt uvidende om det, mens vi går som glade lam til slagtehuset, der nu bliver kaldt covid-19-testcentre og -vaccinationscentre. Vækkelsen er voldsom, og en dag er det for sent, men det er ikke for sent endnu, så vågn op!

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments