Det første skridt ud af coronamørket: Hvad er din dom over coronaen?

En klog mand sagde engang, at selv en rejse på 1.000 mil må starte med ét skridt.

Hvad kan det første lille skridt være på din vej ud af coronamørket? Her tænker jeg på dig, der er fanget af den herskende tro på coronavirus, covid-19, mundbind, lockdown, test og vacciner.

Indenfor Stages of Change-modellen vil man kalde udgangsfasen for Før-overvejelses-stadiet. Det er det stadie, hvor du endnu ikke er begyndt at tvivle på den herskende fortælling om corona. Stadiet er således karakteriseret ved netop det: fravær af tvivl.

Spørgsmålet er derfor: Hvad kan få dig til at tvivle på historien om corona?

Du kan for det første starte med at indse, at det netop er dét; en historie, en fortælling, et narrativ. Ligesom så meget andet her i verden også kun er fortællinger. Det er hverken godt eller skidt; sådan er det bare. Det afgørende spørgsmål er: Hvor SAND er historien?

Her kan det hjælpe at tænke nuanceret og fleksibelt. Det behøver ikke være enten/eller. Du kan derfor spørge dig selv: Hvilke DELE af corona-historien tror jeg på, og hvilke dele tror jeg ikke på? Når det ikke er enten/eller, så betyder det også, at du ikke automatisk bliver en tosset, konspiratorisk sølvpapirshat, blot fordi du begynder at tvivle på NOGET af den officielle historie. Det betyder faktisk bare, at du er et selvstændigt tænkende menneske, og det er jo ikke det værste, man kan være.

Dernæst kan du evt. spørge dig selv: Hvor kommer historien fra? Den kommer jo fra medierne, som har den fra regeringen, myndighederne, nyhedsbureauerne og en lille smule journalistik. Aha, jamen hvem fakta-tjekker coronahistorierne? Ja, se det vil være et godt næste spørgsmål. Det er min opfattelse, at der er tale om et selvbekræftende, etos-baseret argumentationssystem, men det er blot min opfattelse baseret på mine analyser og erfaringer. Du er velkommen til at være uenig med mig, ligesom du er velkommen til at være uenig i dagens coronanyheder fra mainstream-pressen. ‘Etos’ betyder ‘appel til autoritet’ indenfor retorikken. Det er et selvbekræftende system på den måde, at der faktisk ikke er nogen som helst i systemet, der rigtigt ved noget dybt nok. Alle er bare bange og tror, at der er nogen andre i systemet, der ved det, som de ikke selv ved, men som de dog udmærket ved, at de burde vide.

Dernæst vil jeg invitere dig ind i den anden verden af andre kilder, medier og eksperter, der har andre opfattelser af coronaen. Prøv at læse og lytte med et åbent sind. Giv det tid til at synke ind, før du foretager nogen dom. Du kan f.eks. se det som, at Corona er for retten, og nu har du de sidste 14 måneder hørt, hvad Anklageren har at sige; nu er det så blevet tid til at høre på Forsvareren, før du som suveræn dommer over dine egne holdninger foretager den endelige dom. Vær lige så kritisk med de alternative informationer, som du nu øver dig i at blive med mainstream-informationerne.

Jeg foreslår, at dommen bliver afsagt på en 10-trins-skala som svar på dette spørgsmål: Hvorvidt handler coronaen om sundhed eller magt?

Hvis du mener, at coronaen udelukkende handler om sundhed, og at alle frihedsbegrænsningerne osv. kun findes for at beskytte os mod det nye coronavirus, så dømmer du 1.

Hvis du derimod mener, at coronaen slet ikke handler om sundhed, men udelukkende handler om at få magten over os, så vi accepterer ‘løsninger’, som vi ikke ville være gået med til, hvis vi ikke var så bange, så dømmer du 10.

Du kan så også frit dømme mellem 1 og 10. Dommen er din.

Tilmeld
Besked om
guest

1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
torsdag, 13 maj 2021, 13:09 13:09

8-9 vil jeg tro. Skal man løse en udfordring skal man give sig tid til at finde roden – gribe problemet an fler sider (des flere des mere præcis rammer man) Et godt sted at starte er kunskabet om menneskesindet (psykologien) Så er der den historiske side, videnskabelige, filosofiske og teologiske…. for slet ikke at glemme det monnetære system (det narrativ som fortælle folk at det er pengene som får hjulene til at køre rundt) – find ud af hvordan magte opføre sig, gå så ind i etikken og sigte det hele igennem dens si. (her kan viden om misbrug… Read more »