Hjælp til Statens Serum Institut: Mystikken om den forsvundne influenza

Jeg tilbyder hermed min hjælp til afdelingschef i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, der i følge Ekstra Bladet i dag undrer sig over, at influenza i Danmark stort set er forsvundet under coronaen.

Krause spår, at næste influenzasæson kan blive særligt hård, da den forgangne sæson var ekstremt mild, men det behøver den måske ikke at blive, vurderer jeg.

Jeg tror nemlig, at årsagen til, at influenzaen er forsvundet i Danmark er den ganske enkle, at alle med influenzasymptomer først er blevet testet for covid-19, og hvis de er testet positiv for det, så har de fået diagnosen covid-19 uden at gå videre til ydere differentialdiagnose for influenza. Det betyder, at man ikke kan vide, om det reelt har været SARS-CoV-2, der har været årsagen til disse menneskers sygdom, eller det har været influenza, da disse patienter simpelthen ikke er blevet testet herfor. Det betyder videre, at en ganske stor andel af de patienter, der angiveligt er blevet ramt af covid-19 i den forgangne sæson simpelthen kan have haft influenza.

Jeg har tidligere beskrevet, hvordan covid-19 reelt kan være en pandemi af en ny test og diagnose, hvor gamle årsager og velkendte sygdomme har fået en ny etikette i det sundhedsfaglige system.

Denne service til SSI er gratis.

Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
torkilo
lørdag, 15 maj 2021, 11:16 11:16

Enig. Næsten utroligt, at instituttet ikke selv kan fatte det?

HansLanda
søndag, 16 maj 2021, 2:17 02:17
Reply to  torkilo

Haha, det ved de da godt. Det er nok ikke tilfældigt at influenza og corona nu står på listen over farlige sygdomme. Dobbelt så mange sygdomme, dobbelt så mange vacciner, dobbelt så mange penge til vennerne.