Konspirationsteorier: Er der et hemmeligt formål med coronaen?

Jeg har studeret både de officielle og de alternative forklaringer om corona, lige siden coronaen startede for alvor i marts 2020.

Den officielle historie er jo, at det nye coronavirus er så farligt og smitsomt, at det nu er nødvendigt med mere eller mindre indirekte tvang til at blive testet, lade sig skyde med vacciner og have gyldige coronapas for at få adgang til cafeer, restauranter, grænser og rejser. Den officielle historie er, at alt dette er nødvendigt for folkesundheden ud fra et forsigtighedsprincip. Alle andre begrundelser bliver defineret af systemet som konspirationsteorier.

Det er min opfattelse, at man ikke skal afvise nogen teori, uanset om den bliver kaldt konspirationsteori, sundhedsteori, naivitetsteori, videnskabelig teori, autoritetsteori, økonomisk teori, psykologisk teori, systemteori eller en hvilken som helst anden type teori. Det vigtigste må være kvaliteten af teorien, uanset typen af teori. Kvaliteten af en teori afhænger af beviserne og argumenterne og den resulterende sandsynlighed for, at teorien er sand. Seriøs debat om teorier bør altid handle om det, der ligger bag teorien og ikke de mærkater, som nogen har valgt at give nogle bestemte teorier.

En konspirationsteori er, som navnet antyder, en teori om en konspiration, dvs. en sammensværgelse, sædvanligvis en hemmelig sammensværgelse. Det er i sagens natur vanskeligt at føre beviser for noget, der er hemmeligt, så der er frit spil for fri fantasi. Man kan også forestille sig, at hvis der er nogen, der virkeligt laver hemmelige sammensværgelser, så er det faktisk dem, der har den største interesse i at sprede tossede konspirationsteorier, da det vil camouflere deres egen, reelle konspiration i en jungle af forvirring og tosseri.

Den mest veldokumenterede konspirationsteori efter min opfattelse er, at coronaprojektet er orkestreret af World Economic Forum med Klaus Schwab i spidsen. Formålet er at accelerere The Great Reset (dvs. et nyt økonomisk system) og The 4th Industrial Revolution (dvs. sammensmeltning af mennesker og maskiner).

I den forgangne uge har folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen (Nye Borgerlige) i en kommentar på Facebook skrevet følgende:

“Der er ikke noget sølvpapirshats over the great reset. Det er en kendt agenda som nogle ønsker og følger, og som i min optik vil være yderst skadelig.”

Agendaen er beskrevet i 2020-bogen COVID-19: The Great Reset af Klaus Schwab og Thierry Malleret fra World Economic Forum. Den Fjerde Industrielle Revolution er beskrevet i en sektion på World Economic Forums hjemmeside. Der finder man også en COVID Action Platform samt et interaktivt kort.

World Economic Forum afholdte forud for opdagelsen af det nye coronavirus en øvelse for verdens ledere, hvor de blev guidet i at håndtere en pandemi af et nyt coronavirus. Juli i år afholder de deres næste store øvelse, der handler om håndtering af et stort cyberangreb, der kan lamme internettet og telekommunikationen.

Jeg vil ikke påstå, at jeg ved, hvad sandheden om corona er, men jeg vil gerne påstå, at jeg ved, at det er nødvendigt med en fri og åben debat uden tabuer – også om corona.

Bliv abonnent og få adgang til alle indlæg og en samlet video-oversigt

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments