Jeg var vidne til politiets ensidige arbejde i går

Jeg var vidne til en episode på Christiansborg Slotsplads i går eftermiddags. Det gav mig indblik i, hvordan politiet arbejder.

Jeg vil ikke gå i detaljer med sagen, men blot nævne at der opstod en konflikt mellem to grupperinger på pladsen. Lad os kalde dem Hold A og Hold B. En person fra Hold A kom til skade og beskyldte en person fra Hold B for at være skyld i det. Personen fra Hold B påstod, at det var et uheld og en automatisk reaktion på, at hun blev overfaldet af en person fra Hold A.

Jeg var der og optog det hele på video fra det øjeblik, hvor politiet kom stormende mod personen fra Hold B, som dem fra Hold A mente havde foretaget et overfald eller lignende. Jeg gik stille og rolig rundt og interviewede vidner fra Hold B, inklusiv en person der stod lige ved siden af, og som også blev overfaldet af nogen fra Hold B, før uheldet og skaden skete som reaktion. Jeg forsøgte også at få nogen fra Hold A i tale, men de stak af.

Jeg gik derefter hen til politiet og tilbød min hjælp med opklaringen ved at dele de informationer, som min lille efterforskning havde ført frem i lyset. Det var de mildest talt fuldstændigt afvisende overfor. Jeg iagttog politiets adfærd under hele affæren, og på intet tidspunkt afhørte de nogen fra Hold B ud over den person, som de tilsyneladende på forhånd havde besluttet sig for var den skyldige. De afhørte kun folk fra Hold A. De hørte således ikke begge parter i sagen, og de virkede ikke interesseret i at komme til erkendelse af sandheden om, hvad der egentlig var sket, og hvem der gjorde hvad først.

Dramaet sluttede med, at en person fra Hold B blev anholdt og taget med på politistationen. Jeg har videodokumentation for, at politiet afviste at modtage relevant borgerhjælp og målrettet gik efter kun at høre den ene part i sagen. Det var faktisk lige før, at jeg selv blev anholdt, da jeg insisterede på, at de bør søge sandheden og ikke optræde politisk, som de efter min mening tydeligvis gjorde.

Nu kan man jo så klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed i Aarhus, men det får man efter min erfaring absolut intet ud af. De er en del af politiet. Der er simpelthen ingen i Danmark, der holder øje med, om politiet opfører sig ordentligt. Pressen er for lang tid siden holdt op med at være magtkritisk, hvilket jo egentlig heller ikke er så underligt, da det netop er den udøvende magt, der betaler en stor del af journalisternes løn via mediestøtten.

En del af problemerne med politiet kan muligvis forklares ved dårlig uddannelse, idet det ikke længere er et krav for at blive optaget på Politiskolen, at man har en gymnasiel uddannelse. Det er ligeledes heller ikke længere et krav, at man har en ren straffeattest for at blive polititjenestemand. Det er i min optik blevet svært at se forskel på politiet og organiseret kriminalitet, og jeg forstår godt de frustrationer, som mange frihedselskere føler i denne tossede coronatid.

Tilmeld
Besked om
guest

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
neo
neo
onsdag, 2 juni 2021, 14:46 14:46

Tjae.. Politiet er desværre meget ensidedige.
Vi har ikke et Politi mere, men en bande forklædt som Politifolk.
Den bande tjener ikke Folket, men deres store leder.

Fint at du dokumenterer det. Det er med til at vække folk, må man håbe