Frygtens Kraft: Slip frygten og nyd livet

Det er min oplevelse, at mange danskere som følge af coronaen er blevet ramt af frygtens enorme kraft.

Det er min erfaring, at selv meget intelligente og veluddannede personer indenfor sundhed har tilladt deres logiske og rationelle tænkning at blive lammet af frygt.

Når vi er bange, sker der en overaktivering af områder dybt i hjernen, der hedder amygdala. Når frygten står på i lang tid, så hæmmer det aktiviteten i den frontale cortex, som er det område af hjernen, der står for den vidensbaserede, rationelle tænkning og beslutning.

Kronisk frygt er således et neurofysiologisk handicap, der gør det umuligt at træffe rationelle beslutninger. Det er mit indtryk, at det præcis er, hvad der er sket i Danmark under coronaen.

Traume og dødsangst fører også til en frygtfyldt, barnlig reaktion, hvor man søger trøst og beskyttelse hos de nærmester moder- og faderfigurer. Børn gør det hos deres forældre, og forældre gør det hos autoriteterne i pressen, politiet, myndighederne og regeringen. Hvis man ikke var blindt autoritetstro inden, så er man i hvert fald blevet det efter coroanaens indtog i danskernes kollektive sind. Man søger også trygheden ved at gøre som de andre, der også er bange, og som følger de samme autoriteter. Psykologien i coronaen er egentlig meget simpel.

Problemet med frygt-besættelsen er, at den kan medføre nogle individuelle og kollektive beslutninger, der er helt ude af proportioner med den faktiske trussel. Lad mig her give nogle eksempler på beslutninger, som man næppe ville have truffet, hvis den rationelle tænkning ikke var lammet af frygt:

  • Vi skal bære mundbind på offentlige steder, selvom forskning tydeligt har vist, at det ikke har nogen gavnlige virkninger, og at det tilmed indebærer risiko for en række alvorlige bivirkninger.
  • Vi skal testes to gange om ugen med en test, der ikke er testet for, om den rent faktisk tester for det, som den påstås at teste for.
  • Børn skal vaccineres mod covid-19 af vacciner, der ikke er testet på børn, uden deres forældres samtykke og mod en sygdom, der ikke er farlig for dem.
  • Voksne skal også vaccineres mod covid-19 af vacciner, der er betinget godkendt under betingelse af, at forskning viser, at de er effektive og sikre, men forskningen er standset på et irrationelt, emotionelt grundlag drevet af en mærkelig kombination af begejstring og frygt, hvorved det reelt er blevet en ny verdensreligion: vaccinetro.

Det er blot en ganske kort liste af de mange efter min mening fuldstændigt irrationelle beslutninger, der er blevet truffet af regeringen i samarbejde med bl.a. Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut siden den store lockdown i marts 2020. En lockdown der i øvrigt også var dokumenteret ineffektiv, og som ikke havde anden virkning end at starte smadringen af Danmarks liberale økonomi.

Velkommen til fascisme og kommunisme i en lykkelig version 2.0-forening – nu forklædt som folkesundhed og indført med sygdomsfrygt!

Det kan selvfølgelig også være, at jeg tager fejl i min analyse. Jeg er klar til at møde hvem som helst i offentlig debat, men alle lægger røret på, når jeg ringer til dem. De er nok bange…

Tilmeld
Besked om
3 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
torsdag, 3 juni 2021, 9:49 09:49

Ja. Det er et uhyggeligt stærkt værktøj til at tæmme mennesket i ønsket retning. Når vi er i alarmberedskab og frygtstyret, og vores fornuftstænkning er hæmmet, er vores evne til at opleve empati for andet levende væsentligt reduceret. Måske ligefrem ikke eksisterende. Således træder moral og etik fuldstændig i baggrunden, og gode mennesker gør onde og ukærlige handlinger. Bevidst eller ubevidst. Det er det vi oplever. Folk tør ikke ytre sig. Der er så mage der undre sigvi det skilte, er min erfaring. Hvorfor? De psykosociale processer er forståelige. Men. Mangler vi rum for at turde indrømme og stå ved… Read more »

Marie
Marie
fredag, 4 juni 2021, 20:43 20:43

Ja.. Netop 🙂