Min krammeklub åbner igen i dag

I aften får jeg lejligheden fyldt af krammeglade og -nysgerrige venner og bekendte. 16 har skrevet, at de helt sikkert kommer, og 22 at de måske kommer. Man er selvfølgelig velkommen til at bruge mundbind, men jeg vil klart anbefale fri vejrtrækning, så Ånden også kan være med. Det hedder jo ikke ‘åndedræt’ uden grund…

Jeg kalder min private krammeklub for Østerbro Krammeklub, fordi jeg bor på Østerbro, og det foregår simpelthen i mit private hjem.

Da der kommer en del nye i aften, så vil jeg nok starte med et lille foredrag om den sundhedsmæssige og spirituelle betydning af kærlig berøring og nærkontakt mellem mennesker. Derefter vil jeg guide 20 minutters fælles meditation for at komme ned i kroppen og vække den rette krammeånd. Det er kærlig berøring med bevidst nærvær drevet af en intention af kærlig-venlighed og næstekærlighed.

Krammeteknikken, som jeg underviser i og bruger, hedder Mindful Kramning. Det går ganske enkelt ud på at koble den mentale/spirituelle teknik, mindfulness, på kærlig berøring. Det er ligesom Mindful Spisning – blot med kropskontakt i stedet for madkontakt.

Det sundhedsmæssige potentiale i nærværende, kærlig og langvarig kram og gruppekram omfatter især en markant stigning i hjernens dannelse af hormonet og signalstoffet oxytocin. Det fremmer bl.a. afstressning, naturlig healing, og det kan ligefrem hjælpe til at holde kroppen ung.

Det spirituelle potentiale omfatter især vækkelse, udvikling og transformation af den seksuelle energi. Når man krammer med tøj på, så kan det være en meget seksuel oplevelse, selvom man jo ikke har rigtig sex. Når man beholder tøjet på og afstår fra fysisk sex med penetration, så bliver det også meget lettere for os mænd at afstå fra ejakulation, der kan medføre et stort tab af den opbyggede, seksuelle energi, så den går til spilde i stedet for at gå til oplysning.

Jeg betragter også bevidst kramning som en form for non-verbal, intuitiv kommunikation mellem mennesker. Jeg bruger det selv simpelthen som den aktivitet, man kan mødes om, ligesom andre mødes om at se fodbold eller drikke fadøl, så mødes jeg med folk, især kvinder med god energi, for at kramme. Ligesom i andre sociale aktiviteter, så er der selvfølgelig også plads til snak og andre former for socialt fællesskab før, under og efter krammeriet. Det er bare en anden måde at være sammen på og en anden årsag til at mødes.

Nu tænker du måske: – “Jamen, hvad så med corona?” Tja, det bestemmer du jo selv. Endnu. Heldigvis. Nyd friheden, så længe den varer…

Det er min klare holdning, at det nye coronavirus absolut IKKE er noget at være SÅ bange for – især ikke hvis man bruger Naturlig Corona Vaccine.

Læs og hør mere i e- og lyd-bogen Mindful Kramning inklusiv guidet krammemeditation.

Kontakt mig, hvis du trænger til et kram.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments