Skal vi bare finde os i coronapas? Nej!

Den sidste uges tid har jeg hørt flere forskellige kollegaer i aktivistbranchen, baseret på juristers analyser, sige kloge ord om coronapasset. Det har givet mig fornyet håb til at kæmpe imod også den del af det sundhedsfascistiske tyranni, vi er underlagt nu.

Som du nok har bemærket, så skal man nu fremvise et gyldigt coronapas eller en tro- og loveerklæring fra kommunen om fritagelse, for at få lov til at gå til frisør, spise på en restaurant, osv. Sagen er den, at håndhævelse af den regel er ulovlig, da man så samtidig overtræder andre love. Det betyder, at den person på f.eks. restauranten, der kræver at se dit coronapas, før du kan få lov at komme ind, gør noget strafbart.

En af de love, som restauranten overtræder ved at kræve at se coronapas er GDPR-loven (databeskyttelsesforordningen). Oplysningerne i både coronapasset og tro- og loveerklæringen er personfølsomme oplysninger, som restauranten ikke har krav på at få udleveret, og hvis de insisterer og sætter det som betingelse for service, så kan de retsforfølges og straffes.

Jeg har derfor besluttet mig for fremover at følge denne procedure, når jeg går ind på en restaurant eller ethvert andet sted, der kræver at se mine papirer (eksempel):

 • Mig: Kan jeg få et bord til en person indendøre?
 • Restaurant: Ja, jeg skal bare lige se dit coronapas?
 • Mig: Jeg er fritaget.
 • Restaurant: Har du erklæring fra kommunen, der dokumenterer det?
 • Mig: Jeg er fritaget, og du har nu to gange overtrådt databeskyttelsesforordningen.
 • Restaurant: Jeg skal se enten coronapas eller fritagelsespapir. Det siger myndighederne.
 • Mig: Reglen er ulovlig, da den er i konflikt med andre love, også Grundloven. Du er personligt ansvarlig for ikke at kende den samlede lovgivning.
 • Restaurant: Jamen, jeg bliver fyret, hvis jeg lukker dig ind uden gyldige papirer.
 • Mig: Det skal jeg ikke blande mig. Men hvis du ikke lukker mig ind, så bliver jeg nødt til at notere dig og din arbejdsgiver på en liste til retsforfølgelse.
 • Restaurant: Skrid, ellers ringer jeg til politiet!
 • Mig: Du er velkommen til at ringe til politiet og melde dig selv for at krænke min ret til at beskytte mine private helbredsoplysninger.
 • Restaurant: Nu får du sgu en på hovedet!
 • Mig: Fint nok. Vold er også meget lettere at blive straffet for.
 • Restaurant: Fuck, du er provokerende! Er du sådan en Men In Black-type?
 • Mig: Det er korrekt observeret, at jeg er en mand, men jeg kan ikke umiddelbart se, hvad farven på mit tøj har med dine kriminelle handlinger at gøre.
 • Restaurant: Jeg prøver jo bare at passe mit arbejde!
 • Mig: Retssagerne efter 2. Verdenskrig viste, at dét ikke er en lovlig undskyldning for at udføre ulovlige, fascistiske ordrer. Det er dit personlige ansvar.

Jeg glæder mig allerede til mit næste restaurantbesøg. Det kan dog være, at det ender med faste den dag, men det skulle jo også være sundt for noget.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
onsdag, 28 juli 2021, 10:09 10:09

udfordringen ligger i at vi ikke behøver at vise pas eller tro/lov erklæring som du skriver fordi det strider imod databeskyttelseloven. Her er så problemet …hvis vi så som modstander ikke har alle kravene i orden og så alligevel vil ind og spise og klippes og dermed kommer med falske udsagn om at vi er fritaget. Et samfund som ikke er baseret på tillid er ikke et samfund…snare et som er ved at gå i opløsning! Nu leger jeg lige djævlens advokat. Lad mig spørge på en anden måde – hvad er det du er fritaget for og hvem er… Read more »