Kategorier
Forside Gratis analyse Propagandabloggen

Har vi en pandemi af SARS-CoV-2 eller af mangel på D-vitamin?

Der tegner sig i min optik et mere og mere tydeligt billede af, at det, vi har lært at kalde covid-19, reelt blot er mangel på D-vitamin. Hvis vi følger logikken fra vaccinerne, så bør det derfor være gratis og lettilgængeligt at få målt sin D-vitaminstatus hyppigt, ligesom D-vitamintabletter bør udleveres gratis til alle. Man kan på den måde måske blive helt fri for at give vacciner med ukendte langtidsvirkninger, hvoraf det især er ondt at udsætte børn for den unødvendige risiko.

Jeg har arbejdet videre på min artikel om ernæring mod covid-19.

En lang række mikronæringsstoffer, bl.a. C-vitamin og zink, spiller vigtige roller i immunforsvaret, men klinisk forskning har vist, at disse kosttilskud i høje doser ikke hjælper covid-19-patienter.

Det er her vigtigt at skelne mellem behandling og forebyggelse af covid-19. Ernæringens vigtigste rolle er at forebygge sygdom, og her er det vigtigt, at hele kæden er stærk. Hvis kroppen er i underskud med blot et enkelt vitamin eller mineral, så kan det skabe åbninger i forsvaret, så virus kan trænge ind og forårsage sygdom. Det hjælper på den anden side ikke nødvendigvis at tage megadoser, hvis depoterne allerede er fyldt godt op. Det giver da bedre mening at rette søgelyset mod det næste svage led i forsvaret og styrke det.

Forskningen er derimod særdeles overbevisende for, at D-vitamin både virker forebyggende og behandlende overfor covid-19. Det underbygges af, at D-vitamin påvirker de specifikke biokemiske mekanismer, hvorved SARS-CoV-2 og spikeproteinerne kan forvolde skade i kroppen. Det er således muligt, at D-vitamin i de rette doser også kan forebygge eller reducere bivirkninger ved covid-19-vaccinerne, da de jo også virker ved at få kroppens celler til selv at danne spikeproteiner. Det er ikke undersøgt, men det er muligt, at D-vitamintilskud i perioden op til vaccination, kan sænke risikoen for alvorlige bivirkninger.

Jeg spekulerer nu på, om covid-19 vil overgå i historiebøgerne og ernæringslærebøgerne simpelthen som et symptom på D-vitaminmangel. Jeg vil anbefale alle, uanset om man er til vacciner eller ej, at sørge for optimal D-vitaminstatus. Det er let på denne årstid, når solen skinner. Det er bare med at komme ud og få noget sol på den nøgne hud. Selvfølgelig uden at blive forbrændt, da det er dumt at veksle covid-19 med hud- eller modermærkekræft. Det er så her, hvor D-vitamintilskud også i sommerhalvåret giver mening for os, der ikke er vilde med at lege stegt flæsk i sommersolen.

Husk, at D-vitamin er fedtopløseligt. Tag dit D-vitamintilskud umiddelbart efter, du har spist et fedtholdigt måltid. Du kan så samtidig glæde dig over, at der også er noget sundt ved fedt. Meget fedtfattig kost kan faktisk øge risikoen for covid-19 via D-vitaminmangel – også selvom du fylder dig med D-vitamintabletter, simpelthen fordi D-vitaminerne så bliver skidt ud.

Læs sammendraget af ernæringsforskningen

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x