Kanonslag sprænger demonstrationer i stykker

Det er mit indtryk, at mange demonstrationer mod regeringens coronapolitik primært har et internt formål om at styrke det sociale sammenhold mellem demonstranterne indbyrdes. Det er også fint, men det er bare ikke noget, der rykker noget.

Som jeg ser det, så ligger styrken i en coronademonstration i to faktorer:

  • A. Kvaliteten af den udadrettede folkeoplysning, dvs. hvor målgruppen er dem, der passerer forbi demonstrationen.
  • B. Antallet af deltagere i demonstrationen. Der skal være mange flere, end der plejer at være til demoerne i Danmark, før det får politisk styrke.

De to faktorer, A og B, spiller sammen, idet folkeoplysning er nødvendig for at motivere flere til at møde op til de stort anlagte demonstrationer. Det vil sige, at A kommer før B. Jeg vil anbefale alle arrangører af demonstrationer af have meget mere fokus på den eksterne kommunikation og folkeoplysning før, under og efter hver demo. Hvem er målgruppen? Hvad er budskabet?

Hvis folk ikke kan eller vil forstå, hvad du siger, så gavner det næppe at begynde at råbe. Det gavner nok heller ikke sagen at klæde sig ud i drabeligt sort tøj, gå rundt maskeret med rødglødende romerlys og kaste kanonslag og røgbomber rundt til højre og venstre. Jo, det kan da nok gavne det sociale sammenhold blandt folk, der kan lide den slags; men alle andre bliver skræmt væk.

Der kan komme en dag, hvor det kan blive nødvendigt at bruge fysisk nødværge, hvis magthaverne indfører tvangstest eller tvangsvaccination. Det er ikke usandsynligt, at vi kan ende der, og det giver derfor god mening at forberede sig på at være nødt til at bruge vold som nødværge overfor fysisk tvang. Der er vi dog ikke endnu, og det giver ikke mening at provokere politiet til voldelige konfrontationer, hvor man selv kommer til at fremstå som den aggressive part. Men vi kan lade os inspirere af den amerikanske grundlov, hvor folket har ret til at bære våben, så de kan forsvare sig mod en korrupt, tyrannisk regering. Vi kan danne lokale, private “militser” (indenfor lovens rammer), der kan tilkaldes, hvis corona-vanviddet skulle komme så vidt, at de vil tvinge vaccine-kanylerne i de sidste af os med hjælp fra politiet og militæret. Der er ikke noget ulovligt i at træne sin evne til nødværge og ej heller at organisere den, så de stærke hurtigt kan tilkaldes af de svage, hvis den tid skulle komme – og den er her altså ikke endnu! Vi skal derfor efter min mening pakke enhver form for vold væk fra frontlinjen nu, mens vi i stedet kører den intelligente kommunikation frem med henblik på også at vække middelklassen og akademikerne fra deres blinde autoritetstro.

Men altså, det er bare min mening. Du skal selvfølgelig have lov til fortsat at råbe og skrige, lige så meget du vil, hvis det er det, du ønsker. Du skal så bare ikke forvente, at jeg går med.

Tilmeld
Besked om
1 Comment
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
Frank
torsdag, 29 juli 2021, 10:48 10:48

lige præcis som det er skrevet ! Hvis vi skal ændre på noget så er det først og fremmest os selv vi skal ændre – og hvis vi godt vil have et mere civiliseret samfund så kræver det at vi selv opføre os civiliseret. Der kan være mange årsager til at nogen vælger at råbe højt, virke intimiderende, og voldsparate… her tror jeg på at det har sin årsag i barndommen. Det er derfor jeg tror på Ø-V (Ønsket-Velkommen – og der er en verden til forskel! ) Man behøver ikke komme fra et voldeligt hjem for at blive voldelig… Read more »