Lad os give pressen et tilbud, de ikke kan sige nej til!

Jeg har besluttet mig for ikke længere at være vred og skuffet over den danske presses totale svigt af Folket i forbindelse med Corona, hvor pressen har udført propaganda for Staten i stedet for magtkritisk journalistik for Folket.

Jeg vil anbefale, at vi fremover i stedet taler det sprog, som pressen forstår: penge. Lad os simpelthen forhandle med dem.

Sagen er jo den, at alle de store, kendte medier i Danmark kun kan overleve, fordi de får store summer i mediestøtte fra Staten hvert år. Deres fremtidige drift, lønning af ansatte, osv. er således afhængig af, at Staten (og især Statsministeren, som er pressens chef) ikke ser sig så sur på dem, at mediestøtten bliver reduceret. Pressen har dermed en meget lav grad af motivation for at udføre magtkritisk journalistik med fokus på statsapparatet, da de selv er en del af det system, og da de selv er økonomisk afhængige af det.

Jeg foreslår, at Folket samler penge ind til at give et af de nu statsstøttede medier et tilbud, som de ikke kan sige nej til. Det vil sige et sponsorbeløb fra Folket til mediet som er så meget over Statens beløb, at de ikke kan sige nej. Vi vil så kræve, at mediet samtidig giver afkald på støtten fra Staten.

DR får nu 3,8 milliarder kroner af Staten om året, så det er nok urealistisk at købe sig ind i DR. I den anden ende af skalaen har vi et medie som Dagens Medicin, der “kun” får 1,6 millioner kroner fra Staten pr. år. Det kunne faktisk være ganske interessant lige nu med de store problemer med coronapropaganda at prøve at købe sig ind der. Folket vil dog nok være mere interesseret i at købe et alment nyhedsmedie og ikke et fagmedie som Dagens Medicin.

B.T. får 17,3 millioner og Ekstra Bladet får 17,5 millioner kroner om året fra Staten. Problemet med de medier er, at de er tabloide, dvs. sensations- og sladderorienterede, og vi vil jo netop gerne slå et slag for den seriøse, saglige, kritiske journalistik.

Et af de seriøse dagblade kunne derfor være det bedste bud. Både Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken får 17,5 millioner hver fra Staten pr. år. Hvis vi nu tilbyder dem 20 millioner kroner om året for simpelthen at lave kritisk journalistik i stedet for kontrolleret propaganda, så bliver de næsten nødt til at overveje det. Det vil jo give dem en ekstra indtjening på 2,5 millioner kroner om året.

Hvis 100.000 danskere betaler 200,- kr. om året, så vil vi faktisk kunne finansiere vores eget medie på den måde. Fordelen ved at gøre det på denne måde i stedet for at etablere et helt nyt medie er, at vi så hurtigt kan nå ud til vores medborgere med det medieforbrug, som de nu engang har. Det er jo altid mest effektivt at møde folk, der hvor de er.

Tilmeld
Besked om