Jovan mod Systemet: Drama i Byretten i går!

Der var drama i Københavns Byret i går formiddags den 17. august 2021.

Jeg var tilhører til en sag, hvor den sigtede, Jovan, responderede på dommerens tiltale ved at spørge til hans jurisdiktion. Altså om han overhovedet har lov til at dømme Jovan i en sag som denne. Det førte til, at dommeren simpelthen udvandrede, hvorefter Jovan overtog retten og afviste sagen som ugyldig.

Jeg har ikke selv studeret juraen om suverænitet, Grundloven og forskellen på love og regler grundigt nok til, at jeg selv kan udtale mig om det eller bruge det i praksis. Jeg er derfor ekstra spændt på at følge den videre udvikling af denne sag med Jovan mod systemet.

Det vil selvfølgelig være dybt problematisk for vores retssikkerhed og retfærdighedsfølelse, hvis det viser sig, at de regler og bekendtgørelser, som vi tror, at vi skal overholde, faktisk er ulovlige. Det er også dybt problematisk, hvis retten slet ikke søger afbalanceret retfærdighed, men udelukkende fører til protokols, hvad der er skadeligt for den sigtede borger og ikke, hvad der er gavnligt for ham mod den statslige anklagemyndighed, der sigter ham. Hvis det er sandt, så er retssikkerheden i Danmark reelt på niveau med Kina og Nordkorea. Det er vigtigt med en fri og åben debat om alle disse forhold nu.

Her er en video, fra da jeg selv var blevet sat fri efter at være tilbageholdt af politiet:

I denne video forklarer Jovan Tasevski selv sammen med Flemming Blicher deres perspektiver på sagen:

Tilmeld
Besked om