Problemet ved forskningen i covid-vacciner: fase 3 er sprunget over

Klinisk forskning i lægemidler omfatter fire faser. Hastværket med vaccinerne mod covid-19 kombineret med den store frygt for sygdommen har gjort, at mRNA-indsprøjtningerne er blevet betinget godkendte på baggrund af en alt for kortvarig randomiseret interventionsfase på mennesker (fase 3) til, at man kan sige noget som helst om de langsigtede virkninger og bivirkninger. Resultatet er det makværk af famlen rundt, som vi er vidner til nu, hvor folk pludselig skal have booster osv.

Det igangværende ENFORCE-studie, som er finansieret af staten, er et fase 4-studie, der heller ikke siger noget ordentligt om virkninger og bivirkninger. ENFORCE-studiet ville være relevant, hvis der forud var udført og publiceret langtidsdata fra fase 3-studier, hvilket der ikke er og tilsyneladende heller ikke bliver. Fase 3-studierne har kun en varighed på to-tre måneder, hvorefter den blindede randomisering blev ophævet af de begejstrede og producentbetalte forskere.

Med andre ord: Vi er gået fra evidensbaseret til frygtbaseret medicin, hvor smarte kommunikationsfolk og politikere kan finde på alverdens argumenter for, at de påståede vacciner virker effektivt og er helt sikre. Når man på den måde har fjernet befolkningens mulighed for at få reel viden fra reel forskning, så overlader vi magten til politikere, propagandister, medier og i det hele taget dem med flest penge.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments