Covid-19: Spiser du D-vitamin nok?

Covid-19 er den sygdom, der kan opstå, hvis du bliver smittet med SARS-CoV-2 og samtidig mangler D-vitamin. Mange husker D-vitamin, men de tager desværre for lidt af det eller på et forkert tidspunkt.

I vinterhalvåret kræver det et kosttilskud på 100 mikrogram D-vitamin pr. dag for at holde niveauet af den aktive form for D-vitamin i kroppen så højt oppe, at det kan forebygge SARS-CoV-2-infektion effektivt.

Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen har for nylig øget deres anbefaling til 10 mikrogram D-vitamin pr. dag. Det svarer således til 1/10 af den nødvendige dosis for effektiv forebyggelse af covid-19. Det levner på den måde et marked til vaccineindustrien, når man undlader at skrue helt op for den ernæringsmæssige optimering af immunforsvaret. Det er formentlig igen medicinalindustrien, der undertrykker ernæringen, da de har langt flere penge.

Det er mit indtryk, at flere og flere frihedselskere er begyndt at tage D-vitamintilskud. Desværre er der mange, der tager for lidt, så tjek lige hvor mange µg (mikrogram) du tager pr. dag.

Tag D-vitamin på det rigtige tidspunkt

Der er også mange, der tager D-vitamin på et forkert tidspunkt. D-vitamin kræver, at du spiser et fedtholdigt måltid samtidig, da det ellers ikke bliver optaget fra tarmen ind i kroppen. Hvis du tager D-vitamin mellem måltider, så er du helt sikker på, at det ikke bliver optaget. Hvis du tager det sammen med et fedtfattigt måltid, f.eks. frugt, så er du også sikker på, at det ikke bliver optaget. Det er heller ikke smart at tage det inden et måltid, da det så kan smutte gennem tarmen, inden fedtet fra maden haler ind på det.

D-vitamin bør tages cirka midtvejs eller lige efter et fedtholdigt måltid. Fedt finder i bl.a. nødder, olie, ost, æg, avocado, kokos, smør, fløde og fede fisk. Fede fisk er også den bedste fødevarekilde til D-vitamin, som tilmed giver omega-3-fedtsyrer og selen, der ligeledes styrker den naturlige modstandskraft mod covid-19. D-vitamin er vigtig, men det er ikke det eneste led i den samlede forsvarskæde.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
HaraldV
fredag, 19 november 2021, 22:01 22:01

AND WHY DON’T HEUNICKE AND BROSTROEM TELL EVERYONE? Your body also needs magnesium in order to utilize the Vitamin D: Role of Magnesium in Vitamin D Activation and Function https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29480918/ Also K2 together with Vitamin D. Vitamin D3 and K2 and their potential contribution to reducing the COVID-19 mortality rate “Together with D3, vitamin K2 and magnesium should be supplemented to prevent long-term health risks” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32768697/ I found pills with 125 mcg D3 and 200 mcg K2. Along with Magnesium pill, you are well protected. As a side benefit, my irregular heartbeat disappeared. I am told that most likely happened… Read more »