Kategorier
Ernæring (gratis) Ernæringsbloggen Indlæg Offentlig SPO Sundhedspressen

Godt nyt for kaffedrikkere: Kaffe forbundet med lavere dødelighed

Hvis du ligesom jeg elsker en god kop kaffe, eller to, eller tre eller fire, så er der nu godt nyt fra Korea.

En befolkningsundersøgelse har vist, at større indtag af kaffe er forbundet med lavere risiko for at dø uanset årsag.

Sammenlignet med dem, der slet ikke drak kaffe, så havde dem med et forbrug på mere end tre kopper kaffe pr. dag i gennemsnit 21 % lavere risiko for at dø.

Et kaffeforbrug på over tre kopper pr. dag var dog ikke forbundet med lavere risiko for at dø af hjertekarsygdom. Risikoen for at dø af den årsag var kun lavere ved et kaffeforbrug på 1-3 kopper pr. dag.

Det var den samme sammenhæng uanset typen af kaffe.

OBS: Da der er tale om en befolkningsundersøgelse, så er det ikke sikkert, at forskelle i kaffeforbrug er årsagen til forskellen i dødelighed. Det er heller ikke sikkert, at forhold i Korea for koreanere kan overføres til forhold i Danmark for danskere. Det er dog ikke desto mindre godt nyt for kaffeelskere.

Kilde: Kim S-A, Tan L-J, Shin S. Coffee Consumption and the Risk of All-Cause and Cause-Specific Mortality in the Korean Population. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. 2021;121:11, P2221-2232.


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Få besked via e-mail
Besked om
0 Kommentarer
nyeste
ældste flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer