Lad os danne et nyt Folketing NU!

Jeg foreslår, at vi begynder at samle et nyt Folketing nu som alternativ til det eksisterende.

Jeg forestiller mig, at det nye Folketing kan bestå af folkevalgte repræsentanter fra de forskellige grupperinger, der har ytret fundamental kritik af regeringens coronahåndtering. Jeg ved ikke, om vi også skal være 179 medlemmer, eller hvad et passende antal er.

Når jeg iagttager de forskellige debatter blandt frihedskæmpere, så er det tydeligt, at vi er enige om meget, men også uenige om noget andet. Det svarer sådan set til Folketinget på Christiansborg; de har f.eks. alle skrevet under på Grundloven og dermed underkastet sig kongemagten, mens de samtidig er uenige om noget andet. I folketingssalen drøfter de aldrig det, som de er enige om; al debat der handler om det, som de er uenige om. Vi kan bruge den samme model.

Første trin er at formulere en ramme for det nye Folketings arbejde, som vi alle kan være enige om. Vores egen grundlov på en måde. Den skal selvfølgelig indeholde noget helt andet end den grundlov, som politikerne på Christiansborg og især regeringen er underlagt.

Vil du også være konge eller dronning?

Vi kan selvfølgelig ikke få nogen reel lovgivende magt ved at lave vores eget Folketing, men processen kan hjælpe os til at vise resten af Danmark, at vi mener det alvorligt, og at vi kan finde ud af at navigere på en civiliseret og konstruktiv måde i vores interne uenigheder. Selvom mange frihedskæmpere måske umiddelbart er mest tilhængere af oplyst enevælde med sig selv som den oplyste, almægtige konge eller dronning, så er vi jo nok alle tilhængere af, at det er folket, der skal have magten og ikke en elitær elite, selv ikke hvis eliten kun består af en selv.

Den alternative Folketing vil i det formelle system blive opfattet som en græsrodsbevægelse, der samler alle de forskellige nuværende aktører i frihedsbevægelsen, eller hvad vi vil kalde os. Hvis vi kan finde ud af at debattere med respekt for forskellighed og flertal, så er vi trænet til, hvis nogen af os engang kommer ind i det rigtige Folketing, eller hvis alle de nuværende medlemmer af det rigtige Folketing falder syge eller døde om af mRNA-“vaccinerne”. Det er jo, ifølge nogle frihedskæmpere, en meget reel risiko, og så må der jo være nogen, der er klar til at tage over og lede landet. Med mindre selvfølgelig at man ønsker det rene anarki. Den holdning skal man også have lov at have, især hvis man kan stille sig op og forklare og forsvare den i en levende debat.

Hvad mener DU?

Jeg foreslår, at du opretter en gratis profil, logger ind og skriver i en kommentar herunder, hvad du mener om dette forslag, gerne også med forslag til den nye grundlov/ramme for arbejdet i det nye Folketing.

Tilmeld
Besked om
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lene Riber
Lene Riber (@lene-riber)
søndag, 17 oktober 2021, 16:07 16:07

jeg ved ikke,hvordan vi gør, men jeg vil gerne være med. Bor i Aalborg Kommune.Hilsener Lene

Iben
Iben (@iben)
søndag, 17 oktober 2021, 21:52 21:52

Jeg har i en tid fulgt indlæggene her på hjemmesiden. Der er meget, som jeg er enig i! Især om, at vi står over for en ekstrem alvorlig situation. Magthaverne verdenen over har taget et markant nøk i en uhyggelig retning! Dog er jeg stadig betænkelig omkring, hvad der er den bedste reaktion på vanviddet!

CharlotteR
CharlotteR (@charlotter)
mandag, 18 oktober 2021, 9:45 09:45

God idé 👍

Lise
Lise (@lise)
mandag, 18 oktober 2021, 10:37 10:37

Jeg har samme opfattelse og synes det er alletiders øvelse i den kommende virkelige verden. Jeg tror på udvikling og debat i politik og melder mig klar under fanerne, uden noget som helst ønske om at være dronning. Jeg har til gengæld en vision om at være med i en tænketank. Jeg har en vision om at partierne og deres farver opløses så den konservative opfattelse af at man skal være i et parti og have en partifarve er slut og en bestemt holdning til alt. Det handler om at have en vision for borgerne, naturen og for landet. Fokus… Read more »

Lise
Lise (@lise)
mandag, 18 oktober 2021, 10:38 10:38

Vi skal stemme til valget, uanset vores forbehold, er det vigtigt at vi ikke får en lige så dum regering nu som vi har allerede.

Frank
Frank (@frank)
søndag, 24 oktober 2021, 9:52 09:52

et af paradokserne er at det som regel viser sig at det ikke er flertallet som har ret. På den ene side så tror jeg vi skal være glad for, den dronning vi har haft som tros alt har være en troende der har ville sit folk det bedste. sagt på en anden måde så vil jeg heller lever under et enevælde med en konge/dronning som elsker sit folk end en flok forvirret magtmennesker i et demokrati. Det er rigtig at vores grundlov har haft sin tid og skal revideres kraftigt. Et andet dilemma er at med den manglende viden… Read more »