Banksters fik Jesus til at vælte borde

Jesus, du ved, ham fra Biblen, der påstod at være Guds søn, var kendt som en fredelig mand. Men hvis der var noget, der kunne bringe hans pis i kog, så var det vekselerer. Det svarer i dag til aktiehandlere og banker.

Matthæus 21:12-17

Så gik Jesus ind på tempelpladsen, og han jog alle dem ud, som solgte og købte dér, og han væltede vekselerernes borde og duehandlernes bænke, og han sagde til dem: »Der står skrevet: ›Mit hus skal kaldes et bedehus.‹ Men I gør det til en røverkule.« Og blinde og lamme kom hen til ham på tempelpladsen, og han helbredte dem. Men da ypperstepræsterne og de skriftkloge så de undere, han gjorde, og da de så børnene på tempelpladsen, som råbte: »Hosianna, Davids søn!« blev de vrede, og de spurgte ham: »Hører du ikke, hvad de siger?« Men Jesus svarede dem: »Jo, har I aldrig læst: ›Af børns og spædes mund har du beredt dig lovsang‹?« Og han forlod dem og gik uden for byen til Betania og overnattede dér.


Markus 11:15-18

Så kom de til Jerusalem. Og han gik ind på tempelpladsen, og han begyndte at jage dem ud, som solgte og købte dér, og han væltede vekselerernes borde og duehandlernes bænke, og han tillod ikke nogen at bære deres varer over tempelpladsen. Han belærte dem og sagde: »Står der ikke skrevet: ›Mit hus skal kaldes et bedehus for alle folkeslagene‹? Men I har gjort det til en røverkule.« Det hørte ypperstepræsterne og de skriftkloge, og de pønsede på, hvordan de kunne få ryddet ham af vejen; de var nemlig bange for ham, for hele folkeskaren blev slået af forundring over hans lære.


Johannes 2:13-15

Jødernes påske nærmede sig, og Jesus drog op til Jerusalem.  På tempelpladsen så han dem, der solgte okser, får og duer, og dem, der sad og vekslede penge.  Han lavede en pisk af reb og jog dem alle ud fra tempelpladsen, også fårene og okserne. Han spredte vekselerernes mønter og væltede deres borde.

Tilmeld
Besked om
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne Larsen
Hanne Larsen (@hanne-larsen)
mandag, 18 oktober 2021, 20:05 20:05

👍👌 😇
Krammer 😘 😍🤗
Hanne

Iben
Iben (@iben)
tirsdag, 19 oktober 2021, 10:11 10:11

Når jeg læser denne samt nogle af dine andre artikler omkring religion, spiritualitet og politik bliver jeg lidt rundt på gulvet. Jeg forstår godt, at det hænger sammen. Men hvorfor skal det spirituelle blandes sammen med Jesus? For mig er der lige dér fx ingen sammenhæng overhovedet!
Måske jeg misforstår dig, hvilket jeg faktisk tænker er plausibelt. Jeg har lagt mærke til, at din lune, humor og alvor nok er meget mere avanceret end min opfattelsesevne ;-).
Rigtig god dag.

Iben
Iben (@iben)
tirsdag, 19 oktober 2021, 13:32 13:32

Tak for din forklaring.
Tænker dog at vi bruger sproget omkring spiritualitet forskelligt. Når det er sagt skal det også tilføjes, at du, som en af de få i lang tid, har kunnet give god og informativ nyhedsformidling. Ligesom det er utroligt rart (på en lidt bizar måde;-), at der endelig er én, trods forskelligheder, der oplever og ser vanviddet.
Din holdning til Palæstina – sådan!
Din holdning til Corona og ikke mindst håndteringen heraf – hurra! Tak for det – virkelig!!! Kan læse, at din indsats har haft kæmpe personlige omkostninger, hvilket gør mig ondt!