Coronasyge bør undersøges for vitaminmangel

En 11-årig dreng er på tragisk vis død, skriver Ekstra Bladet med Statens Serum Institut som kilde. Drengen havde angiveligt ikke andre sygdomme, men historien melder ikke noget om, hvorvidt drengen var blevet undersøgt for vitaminmangel.

Ernæringsforskning har tydeligt vist, at D-vitaminmangel er forbundet med øget risiko for alvorlig covid-19. Flere andre vitaminer, mineraler og ernæringsmæssige faktorer spiller også en rolle, men der er forsket mest i D-vitamin.

Inden man konkluderer, at en person er død med corona ‘uden andre sygdomme’, så bør man have udelukket fejlernæring, der kan have svækket immunforsvaret så meget, at det har fået kroppen til at bukke helt under.

Ernæring bliver desværre konsekvent ignoreret af myndighederne, pressen og politikerne i Danmark, når det drejer sig om forebyggelse og behandling af covid-19.

Jeg sender min dybeste medfølelse til drengens familie.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
HenrikR
lørdag, 30 oktober 2021, 23:04 23:04

Apropos: For 8 år siden (i januar) havde min ekskone en alvorlig virus hjerneinfektion. Hun har mørk hud, og optager derfor mindre D-vitamin fra solen end os andre. Men det var først hendes egen læge der – flere måneder senere – fandt ud af at hun havde alvorlig D-vitaminmangel… Jeg anmeldte det som en utilsigtet fejl-hændelse (eller hvad det nu hedder). Jeg har ikke hørt fra dem.