Hvem er de eksperter, der nu anbefaler at genindføre coronapas og mundbind?

DR bringer i dag dag endnu en propagandaartikel, der taler for nye coronarestriktioner. Tendensen nu er, at det primært eller kun er de uvaccinerede, som det skal gå ud over.

Endnu engang tegner der sig et billede af, at DR udvælger eksperter, der er økonomisk forbundet med parter, der har mange penge og politiske særinteresser i coronasagen.

Her er eksperterne, citaterne og mine kommentarer:

Christian Wejse

Christian Wejse er lektor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

“Coronapasset kan skabe nogle rum, hvor der er relativ lav risiko for at blive smittet. Samtidig kan det motivere flere til at blive vaccineret og testet, og det tror jeg, vi har brug for i den nuværende situation. Med det antal smitsomme personer, der er i samfundet lige nu, er vi ved at være oppe i et niveau, hvor det [krav om mundbind, red.] godt kan blive relevant at tale om, siger han.”

Christian Wejse er ifølge sit eget CV økonomisk forbundet med bl.a. World Economic Forum-medlemsvirksomheden Novo Nordisk Fonden.

Søren Riis Paludan

Søren Riis Paludan er professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet.

“Smittetallene stiger mere, end man havde regnet med, og derfor er det en god ide at gøre noget for at begrænse dem. Det er de ikke-vaccinerede, der primært driver smitten, så jeg mener at det er der, man skal sætte ind. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at de vaccinerede, som dokumenteret ikke smitter videre med særligt høj risiko, skal bære mundbind, så det kunne også være de ikke-vaccinerede, som skulle bære mundbind.”

Søren Riis Paludan er ligeledes ifølge eget CV forbundet med World Economic Forum-medlemsvirksomheden Novo Nordisk Fonden.

Lone Simonsen

Lone Simonsen er professor og leder af pandemicenteret ved Roskilde Universitet.

“Det går hurtigere, end vi havde troet, det ville, men jeg synes stadig, den generelle plan holder, fordi vi ser en stor effekt af vaccinen. Hvis vi begynder at nærme os smertegrænsen på 500 indlagte på hospitalerne, så kan man forestille sig, at vi måske burde genindføre coronapasset.”

Lone Simonsen, aka. Corona-Lone, har jeg tidligere undersøgt og redegjort for: se her.

Eskild Petersen

Eskild Petersen er professor emeritus i infektionssygdomme på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

“Hvis du bruger coronapasset på for eksempel restauranter eller til kulturarrangementer, vil det være en måde at nedsætte risikoen for at du bliver smittet. Det er ikke en hundrede procents garanti, men det er et rigtig, rigtig godt værktøj, som vi også er vant til at bruge. Der er en hel del af de smittede i samfundet, som vi ikke kender til. Hvis alle bærer mundbind i det offentlige rum, ville det også inkludere dem, der er smittede uden at vide det.”

Eskild Petersen er formand for ESCMID Emerging Infections Task Force (EITaF), der som en del af ESCMID (The European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases) er økonomisk forbundet med Bill & Melinda Gates Foundation, hvilket bl.a. dette screenshot fra deres hjemmeside dokumenterer:

Tilmeld
Besked om
guest
6 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
claus
tirsdag, 2 november 2021, 17:48 17:48

Det er rigtig godt gravet. Cavlingpris til dig!

søren hansen
tirsdag, 2 november 2021, 18:15 18:15

Det er fuld stædigt åndssvagt at os uvaccinerede skal jages sådan. Idag på ssi dashboard var der 451 uvaccinerede,,27 der havde fået første stik og så hele 1048 færdigvaccinerede der var smittet. Indlagte ser det sådan her ud. 83 uvaccinerede,,5 der havde fået første stik og så 160 der er færdigvaccinerede. Jeg har virkelig lyst til at anmelde disse såkaldte eksperter til politiet,,for chikane af uvaccinerede. Man blir sgu så træt af det !!

johsen
onsdag, 3 november 2021, 10:47 10:47

Jeg kan ikke helt greje Søren Riis Paludans logik. Hvordan kan det være de uvaccinerede, der driver smitten, når de vaccinerede har dobbelt så mange indlagte og smittede jf. SSI?
Og når især vi er så få tilbage, der ikke er vaccineret, så kan jeg slet ikke få hans logik til at give mening.
Er der nogen her, der ved, hvordan man sætter sig ind i disse “eksperters” tankegang?