Mærsk går nu forrest i krigen mod folkesundheden i Danmark

Mærsk har indført krav til deres ansatte om, at de skal være vaccineret mod covid-19 – ellers må de ikke komme ind på deres arbejdsplads.

Det betyder, at Mærsk går forrest i udbredelsen af den diskrimination, der baner vejen for maksimal vaccination efterfulgt af coronapas og resten af agendaen dikteret af World Economic Forum og deres kumpaner.

Det er efter min vurdering formentlig helt bevidst strategi at lade Mærsk gå forrest i denne del af Coronakrigen i Danmark. Som Danmarks største og traditionelt mest indflydelsesrige virksomhed, som mange andre virksomheder ser op til som rollemodel, så vil andre pligtopfyldende og systemtro virksomhedsledere desværre nok snart følge trop og indføre det samme vaccinekrav til deres ansatte. Man udnytter her den danske mentalitet om blindt at følge lederen uden at foretage nogen selvstændig, kritisk tænkning inden.

Mærsk er medlem af World Economic Forum. Mærsk-bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe er ifølge Wikipedia ikke blot formand for bestyrelsen i A.P. Møller – Mærsk; han er også medlem af bestyrelsen i World Economic Forum. På nedenstående foto står han næsten ved siden af Klaus Schwab.

World Economic Forum-bestyrelsesmedlemmer. Foto: https://www.weforum.org/about/leadership-and-governance

En fredelig og effektiv måde at protestere mod Mærsks sundhedsdiskriminerende medarbejderpolitik er at boykotte produkter og tjenester fra de virksomheder, som Mærsk (eller rettere A.P. Møller Holding Group) ejer. Men det er faktisk ikke så let, da Mærsk nu primært arbejder i kulissen med containerskibe og understøttende industri. Det var lettere, da Mærsk ejede Dansk Supermarked/Salling. Men Mærsk ejer 21 % af Danske Bank, så der er en konkret mulighed for boykot .

En anden årsag til, at Mærsk går i front med den sundhedsfascistiske agenda er formentlig også, at Mærsk er blevet en virksomhedstype, der er forholdsvis urørlig overfor boykot fra frihedselskende forbrugere. Alle kender Mærsk, men ingen almindelige forbrugere køber noget konkret af dem i hverdagen. Penge er i sidste ende det eneste som denne type virksomhed har respekt for.

Det er muligvis min egen fordom, men det er mit indtryk, at de fleste, der søger ansættelse hos Mærsk, i forvejen er meget konservative og autoritetstro i deres holdninger, så der reelt er tale om meget få uvaccinerede ansatte blandt deres mange kontoransatte. Det betyder, at man kan gennemføre projektet med en stor chance for at få en lykkelig propagandahistorie ud af det om, at de ansatte nu føler sig meget mere trygge på arbejdspladsen, når de uvaccinerede bliver holdt udenfor.

Det ændrer dog ikke ved, at der er tale om ulovlig, uetisk og sundhedsmæssigt unødvendig og derfor decideret sundhedsskadelig diskrimination af ansatte ud fra deres private helbredsoplysninger. Det må bl.a. være en overtrædelse af GDPR-lovgivningen, men hvis frygten og autoritetstroen er tilstrækkelig høj, så kan man desværre få flertallet i samfundet til at vende det blinde øje til al snak om jura, menneskerettigheder og retfærdighed.

Tilmeld
Besked om
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Bentehp
Bentehp (@bentehp)
søndag, 7 november 2021, 8:57 08:57