Ja, klimakrisen er menneskeskabt, men ikke som du tror

I forbindelse med udarbejdelsen af min bog om sundhed og propaganda, Frihedens Pris, studerede jeg også klimaforskningens politik og økonomi ganske grundigt.

Det er min klare opfattelse, at klimakrisen, eller rettere perceptionen af og narrativet om klimakrisen, er menneskeskabt på den måde, at magtfulde og pengestærke interesser har finansieret og på anden vis opmuntret forskere, formidlere og foreninger frem til den ensidige klimaopfattelse, der er herskende i dag. Det er samme procedure som nu med coronakrisen, hvor pengene og opmuntringen også er ensrettet mod ét bestemt narrativ, mens enhver kritik og kritiker heraf bliver ignoreret, latterliggjort, udskammet og nedkæmpet.

Jeg tror, at de fleste klimaforkæmpere i Danmark oprigtigt selv tror på, at Jorden snart går under, og at de kæmper den vigtigste kamp overhovedet. De er, efter min mening, ofre for organiseret, overtalende kommunikation, dvs. propaganda, som de så videre belaster resten af samfundet med.

Jeg ser flere interessante samspil mellem klima og corona. Klimakrisen med global opvarmning er den legale krise, hvor man opnår social anerkendelse i samfundet ved at gå på gaden og protestere mod, at magthaverne ikke gør noget ved det. Det ser vi bl.a. på den gigantiske forskel i den statsfinansierede presses dækning af klimademonstrationer og coronaprotester.

I en tid med en anden og reel krise, coronakrisen, så fungerer klimakrisen som ventil og kanaliseret retning for vreden og de andre diffuse følelser af frustration, fremmedgjorthed og magtesløshed i den del af befolkningen, der har overskud, ungdom og mod nok til handle på den oplevede uretfærdighed og trussel.

Coronakrisen, som vi bliver bildt ind er en virus- og sygdomskrise, men som reelt er en frihedskrise, er som før nævnt ligeledes via pengemagten blevet manipuleret ind i én bestemt historie og opfattelse uden plads til fri, offentlig, saglig debat. Fremgangsmåden bag kulisserne er den samme. Folket bliver bildt ind, at alle eksperterne er enige, selvom det kun er de eksperter, der bliver betalt af den samme pengetank, der er enige. De andre bliver simpelthen ikke hørt. Og når de ikke bliver omtalt i pressen, så eksisterer de ikke i befolkningens bevidsthed. Dem, der kontrollerer medierne, kontrollerer sindene.

Magthaverne vil langt hellere have, at vi går på gaden og protesterer mod, at de ikke gør nok for klimaet. På den måde kan konflikten mellem folket og magten fastholdes, og hvis presset fra folket en dag bliver for stort, så kan magthaverne altid indføre nogle strenge CO2-afgifter, der ligner handlekraft for den gode sag, men som reelt blot er mere overvågning af folket og øget pengestrøm til eliten.

Hvis du tror på historien om klimakrisen og er frustreret over magthavernes kroniske undskyldninger for ikke at gøre noget massivt ved de store problemer, som du tror, der er, så beviser coronakrisen, at handlekraften i magtsystemet faktisk er der, så magthavernes undskyldninger holder ikke; de gider bare kun at gøre noget, hvis de selv får mere magt og rigdom ud af det. Det er klassisk grådighed, hvor de kloge og rige narrer de fattige og dumme. Igen.

Tilmeld
Besked om
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Smil.der.smitter
Smil.der.smitter
tirsdag, 9 november 2021, 11:20 11:20

Goddag Per. Tak for det smukke fugleperspektiv på begge kriserne. Jeg synes det lyder klogt. Begrebet fly-skam forberedte måske endda folk, så de var lettere at manipulere, til også at udskamme hinanden, her i 2021. Det er ganske uhyggeligt at bevidne, hvordan udskamning her i november udråbes fra hustagene, og beskyldningerne regner ned. Det er så effektivt, når man lige mærker på arven fra den gamle, forvrængede tolkning af biblens kristendom, med dens skyldige syndere. Hvis man lige hæver sig op, og kigger ud over landet. Det er godt at man kan opfatte Jesu budskaber anderledes, end de har været… Read more »