Her er de strategiske formål og udfordringer med optrapningen af propagandaen

Som du nok har bemærket, så er propagandaen for den herskende fortælling om corona blevet intensiveret i løbet af den sidste uges tid. Der har været endnu flere skræmmehistorier i pressen, endnu mere udskamning af vaccineskeptikere, og så er coronapasset blevet indført igen.

Man behøver næppe have studeret propaganda på universitetet for at forstå, hvorfor intensiveringen sker netop nu. Mette Frederiksen er presset af Mink- og SMS-skandalen, og propagandaen nu tjener to strategiske formål for Slette-Mette:

  1. Distraktion så fokus flyttes fra statsministerens forbrydelser til frygten for corona
  2. Forberedelse af den eneste mulige undskyldning for Mette Frederiksens kriminelle handlinger, som er, at lovbrud har været nødvendig for at redde den danske befolkning fra det farlige coronavirus

Bivirkningen set fra regeringens perspektiv ved at give den gas med propagandaen igen allerede nu er, at coronapolitik så kommer til at fylde i danskernes bevidsthed op til Kommunal- og Regionalvalget den 16. november. Jeg har tidligere vurderet, at propagandaen og lockout af de uvaccinerede først ville begynde efter valget, men Mette Frederiksen har tilsynelandende følt sig så presset af den forestående Rigsretssag, at hun har beordret propagandastart allerede nu.

Det gør samtidig, at hun kan signalere til hendes globale ledelse i besættelsesmagten, at Danmark nu er med på vognen igen. Jeg tænker, at hun har bedt om udsættelse af den næste fase af Coronakrigen i Danmark på grund af valget, så valgkampen har kunnet handle om relativt ligegyldige emner. Hun kan nu sige til baglandet, at Danmark er med på propagandavognen igen sammen med Australien, Tyskland, Østrig og de mange andre lande, hvor udelukkelsen, udskamningen og chikanen af de uvaccinerede i længere tid har kørt på det niveau, som Danmark nu også er på vej op på.

Propagandafolkene får nu brug for en meget differentieret kommunikationsstrategi, da de skal kommunikere to indbyrdes modstridende budskaber:

  1. Vaccinerne beskytter effektivt mod smitte: Derfor skal du lade dig vaccinere – igen.” Der kom så lige en ekstra modsætning i det budskab, for hvis vaccinerne virker effektivt, og man efter to stik var ‘fuldt vaccineret’, hvorfor skal man så vaccineres igen med et tredje ‘boosterstik’? Hvorfor er de Israel allerede i gang med at udrulle stik nr. 4?
  2. Vaccinerne beskytter ikke mod smitte fra de uvaccinerede: Derfor skal de uvaccinerede vaccineres for at beskytte de vaccinerede.” Enhver med en lille smule selvstændig kritisk tænkning tilbage vil undre sig over gevaldigt over denne logik – eller rettere mangel på logik. Hvis vaccinerne virker, så burde de vaccinerede ikke kunne blive smittet af de uvaccinerede. Hvis vaccinerne ikke virker, så er der ingen grund til at tage dem – og hvis man allerede har taget de første to stik, så er det bare med at hoppe af vaccinetoget nu.

Tilmeld
Besked om
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cfriisha
cfriisha (@cfriisha)
lørdag, 13 november 2021, 14:49 14:49

Tak for indlægget.

Hvor er det henne i verden, det billede med futtoget på noget, der minder om en romersk bro eller tidligere akvædukt?