Sundhedsstyrelsen bør skamme sig over ny propaganda for vaccine målrettet unge

Det er mit indtryk, at propagandaen for covid-19-vaccinerne nu har skiftet fokus, så det primært handler om at overtale de unge til at lade sig stikke.

Denne artikel i Ekstra Bladet af Jonas Sand i dag er et aktuelt eksempel på den nye variant af propagandaen:

I artiklen og den tilhørende video opfordrer Simon Kvamm fra bandet Hugorm til, at folk bliver vaccineret mod covid-19, så musikbranchen kan overleve. Det indirekte budskab er: Hvis du ikke lader dig stikke, er du skyld i, at musikstederne lukker ned, at vi ikke kan gå i byen, at vi ikke længere kan have det sjovt, og at musikerne går fallit.

“Der var en klokkeklar opfordring fra bandet Hugorm til at folk bliver vaccineret mod covid-19, da Ekstra Bladet lørdag aften mødte dem på den røde løber forud for årets Danish Music Awards.”

Bandet med det i denne sammenhæng alt for sigende navn – ‘Hugorm‘ – antyder i tidens ungdomssprog, at man er godt dum, hvis man ikke lader sig stikke.

“- Så jeg håber bare, at folk fatter at blive vaccineret, og så kan vi komme videre, siger han, mens trioen bekræfter, at de selv er vaccinerede.”

Den nye strategi med at bruge rollemodeller med ungdomsappel i stedet for folk, der ved, hvad de taler om, eller som i det mindste burde vide det, er en direkte følge af anbefalingen fra en ny rapport udarbejdet af analysefirmaet Epinion i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Det fremgår af side 6 i rapporten, at der skal andre talspersoner på banen:

“Vaccinefravælgerne er ikke nødvendigvis modtagelige overfor
myndighedernes kommunikation, men man bør i stedet aktivere andre aktører i dialogen med dem.”

Simon Kvamm er i den forbindelse et godt valg som ‘anden aktør’. Det kræver selvfølgelig, at han kan have det på samvittigheden, eller at han er dum nok til ikke at indse, hvordan tingene egentlig hænger sammen. Det kan selvfølgelig også være, at det blot er udsigten til at tjene mange, der har fået Simon Kvamm og resten af Hugorm til at koble den selvstændige, kritiske tænkning fra.

I samme boldgade har vi for nylig også set Jokenes velkendte hit ‘Godt taget’ i en omskrevet udgave sunget af Christoffer Læssø. Det er ligeledes en helt bevidst strategi fra Sundhedsstyrelsens side, hvilket fremgår af denne pressemeddelelse.

Gruppepres i stedet for saglig oplysning

Denne form for propaganda virker ved at fremme det sociale gruppepres blandt de unge, når de kan se, at deres rollemodeller – dvs. dem der står på scenen og toner frem i fjernsynet – siger, at de har taget stikket og opfordrer andre til at gøre det samme. Der er således ikke tale om en rationel afvejning af individuelle, sundhedsmæssige fordele og ulemper, men derimod grov udnyttelse af de svage led i unge menneskers psykologiske selvforsvar til at forføre og presse dem til at udføre en særdeles risikabel adfærd som at tage en udokumenteret indsprøjtning, hvor de potentielle bivirkninger er langt mere farlige end den potentielle covid-19-sygdom, som sprøjterne påstås at beskytte imod.

Jeg håber, at mange i Sundhedsstyrelsen nu skammer sig godt og grundigt og begynder at råbe op internt.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments