Sådan bliver du fritaget for coronapas

Den 1. juli trådte nye regler i kraft, så man nu kan gå på Borgerservice og få papir på, at man er undtaget for covid-19-test og coronapas.

Man behøver ikke have en decideret medicinsk årsag til at være undtaget for test og coronapas. Sundhedsministeriet har bestemt, at det enten kan være medicinske årsager eller som følge af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Blandt de gyldige grunde til undtagelse er “nervøse og stress-relaterede tilstande såsom angst, fobier, OCD, reaktioner på svær belastning og tilpasningsreaktioner“. Der kræves ingen lægeerklæring. En udpræget grad af oplevet nervøsitet ved covid-19-testen er således grund nok til at være lovligt undtaget. En sådan nervøsitet, angst eller fobi, kan jo opstå pludselig, også selvom man tidligere har været i stand til at gennemføre testen uden at falde om. Subjektive fænomener som f.eks. angst kan ikke objektivt kontrolleres. Du skal bare selv vide, at du taler sandt.

Da vaccinerne er frivillige, så er man med dette papir således helt fritaget for både test og vacciner. Undtagelsespapiret skal fornyes hver tredje måned. Man kan da vurdere, om man stadigvæk er så nervøs, angst eller fobisk lammet, at det berettiger til fortsat fritagelse. Det er her vigtigt at huske, at de fleste former for sygelig nervøsitet, angst eller fobi er irrationel i sin natur, så man behøver ikke komme med rationelle forklaringer på, hvorfor man er nervøs. Det er bare en følelse og overvældende sindstilstand, der desværre gør, at i et samfund, der kræver covid-19-test, så har man en psykisk funktionsnedsættelse. Man kan så i andre sammenhænge diskutere, om det er rimeligt, at samfundet fremfører dette krav, men det er egentlig en anden snak. Man kan også generelt diskutere, hvorvidt psykiske lidelser skyldes en psykisk unormal reaktion på en normal situation eller en psykisk normal reaktion på en unormal situation. Men det er også en anden snak og ikke en, man behøver tage med de søde mennesker nede på Borgerservice.

Hvis du bor i Københavns Kommune, så starter du med at bestille tid online hos Borgerservice via dette link. Derefter klikker du på menupunktet Undtagelse for coronatest og krav om coronapas. Derefter vælger du tid, møder op og skriver under. Du kan fremover bruge dit papir – det kan også være, at det kan fås digitalt – i de situationer, hvor du ellers skulle bruge coronapas.

Tilmeld
Besked om
guest
6 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Peter83
onsdag, 24 november 2021, 17:50 17:50

Min bekymring ved dette kunne være at man skriver under på en og samtlige 116 grunde til at man kan være fritaget. Dermed også psykiske sygdomme. Og selvom borgerservice siger informationen bliver i ‘huset’, vil myndighederne frit kunne få dem udleveret. Og hvis/når der indføres vaccinetvang i dk, som i Østrig (fra Feb.2022) så er en af grundene til gyldig/lovlig tvangsbehandling og tvangsmedicinering, i epidemiloven, hvis personen er psykisk syg. Har du slet ingen bekymringer ved denne fritagelse hos borgerservice/staten??

MathiasRV
onsdag, 24 november 2021, 18:40 18:40
Reply to  Peter83

Deler samme bekymringer som Peter, tænker du ikke bare det bliver brugt mod en senere hen?