Jeg er tilhænger af vacciner, der virker, og som er sikre!

Mange spørger mig, om jeg synes, at de skal lade sig vaccinere mod covid-19. Jeg ser det ikke som min opgave at svare ja eller nej til det.

Jeg er hverken antivax eller specielt vaccineskeptisk. Jeg er simpelthen providenskab og prosundhed.

Jeg mener desuden, at det altid bør være et individuelt anliggende, om man vil tage et lægemiddel eller ej.

Kald mig bare gammeldags.

Pfizer er ikke Gud

Det er vigtigt at vide, at de såkaldte vacciner mod covid-19 ikke er skabt af Gud, men derimod af Pfizer og Moderna, som er private virksomheder, der tjener millarder på coronasituationen.

Jeg har ikke noget imod, at medicinalvirksomheder tjener penge på at producere effektiv og sikker medicin. Slet ikke. Det er imidlertid min faglige vurdering, at hverken Pfizer eller Modernas mRNA-indsprøjtninger er hverken effektive eller sikre.

Der kan være gode grunde til tage medicin, der ikke er ordentligt undersøgt, eller som indebærer risiko for bivirkninger. Der kan være situationer, hvor man har prøvet alle andre udveje, og hvor det så kan give god mening at afprøve eksperimentel behandling. Der kan også være situationer, hvor lidelsen ved den aktuelle sygdom er så stor, at man kan leve med betydelige bivirkninger ved behandlingen. Det afhænger af en individuel vurdering, hvor man må afveje chancen for gavnlig virkning i forhold til risikoen for alvorlige bivirkninger.

Jeg vil med glæde anbefale vaccinerne mod covid-19, når følgende er videnskabeligt dokumenteret:

  • PCR-testen måler tilstedeværelse af SARS-CoV-2-virus.
  • Behandling med vaccinerne medfører statistisk signifikant reduktion i total mortalitet (risiko for at dø) og total morbiditet (samlet risiko for at blive syg af alle årsager) sammenlignet med indsprøjtning af fysiologisk saltvand (placebo).
  • Forebyggelse af covid-19 via vacciner virker bedre end og er mindst lige så fri for bivirkninger som forebyggelse via kosttilskud (med særligt fokus på D-vitamin).
  • Vaccinerne har gavnlige virkninger på både kort, medium og langt sigt.

Anbefalingen af vacciner er efter min vurdering en sundhedspolitisk og ikke en sundhedsfaglig beslutning. Der er simpelthen ikke videnskabelig evidens, der understøtter den massive anbefaling af vaccinerne.

Vacciner giver frihed, men kun af en lavere grad

Ud fra et holistisk sundhedsperspektiv så handler det lige nu primært om frihed, som er et centralt aspekt i både fysisk, mental og social sundhed. Jeg forstår godt, hvis du har taget vaccinen eller overvejer at tage den for at få mere frihed i hverdagen. Frihed er sundt.

Det er dog her igen vigtigt at huske på, at det drejer sig om et politisk betinget valg, idet coronapas heller ikke er hverken naturlov eller guddommelig intervention. Det minder faktisk mere om afpresning.

På et højere niveau af sundhed så kan man se det at modstå afpresning som en måde at udvikle en højere og mere bæredygtig grad af frihed end den lavere grad og mindre bæredygtige frihed, man kan få ved at give efter for afpressernes krav om vaccination.

Tilmeld
Besked om
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne Larsen
Hanne Larsen(@hanne-larsen)
onsdag, 8 december 2021, 17:35 17:35

Jeg er så enig – godt sagt/formuleret 👍☺
Kram 😘💜
Hanne