En ny undersøgelse publiceret den 3. december i det ernæringsvidenskabelige tidsskrift The American Journal of Clinical Nutrition viser, at mennesker, der tager kosttilskud med D-vitamin, har halv så stor risiko for at blive hospitalsindlagt med covid-19 sammenlignet med mennesker, der ikke tager kosttilskud med D-vitamin.
Ma et al. (2021) fandt, at højere niveau af prædikteret, metabolisk aktiv D-vitamin (25(OH)D) i blodet var forbundet med lavere risiko for SARS-CoV-2-infektion. Multivariansanalyse viste 24 % lavere risiko i den fjerdedel med højest 25(OH)D-niveau sammenlignet med den fjerdedel, der havde lavest 25(OH)D-niveau.
Samme lavere risiko blev fundet hos den fjerdedel, der blev eksponeret for mest sollys sammenlignet med den fjerdedel, der blev eksponeret for mindst.
Undersøgelsen fandt også, at højere indtag af D-vitamin fra kosttilskud (mindst 400 IU pr. dag svarende til mindst 10 µg pr. dag) var forbundet med en halvering af risikoen (49 % lavere risiko for at være helt præcis) for at blive hospitalsindlagt med covid-19.
Jeg har opdateret min ernæringsfaglige rapport ERNÆRING MOD COVID-19 med den nye viden.
Reference: Ma W, Nguyen LH, Yue Y, et al. Associations between predicted vitamin D status, vitamin D intake, and risk of SARS-CoV-2 infection and Coronavirus Disease 2019 severity. The American Journal of Clinical Nutrition, 03 December 2021. Link til abstract
Discover more from perBraendgaard.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.