Journalister flygter fra journalist :: Kvinde forsøgt kvalt af politiet

Jeg er lige kommet hjem igen efter at have deltaget i demonstrationen foran Retten på Frederiksberg i forbindelse med statsminister Mette Frederiksens afhøring til Minkkommissionen i dag.

Jeg deltog også som journalist, og jeg havde taget min store mikrofon med. Den form for journalistik, som jeg synes er mest interessant at lave, er journalistik om journalistik. I dag var en god anledning, da mainstreampressen som forventet var massivt til stede, og jeg fik stillet spørgsmål til journalister og fotografer fra både DR, TV2, B.T., Berlingske og Ritzau.

Hvad er forskellen på propaganda og journalistik?

Journalisterne var mildest talt meget lidt interesserede i at besvare mine konfronterende spørgsmål om deres journalistik. Det gav nogle komiske episoder, hvor f.eks. én DR-journalist, der sad i en DR-bil, rullede vinduet op midt i vores samtale, mens en anden DR-journalist nærmeste flygtede hen ad gaden, da jeg begyndte at stille ham spørgsmål om DR’s journalistik om corona.

Mine spørgsmål til mainstream-journalisterne var:

  • Ved du, hvad forskellen er på journalistik og propaganda?
  • Hvorfor laver du propaganda i stedet for journalistik om corona?
  • Hvordan har du det med at arbejde for en udenlandsk besættelsesmagt?

Journalisterne var tydeligvis slet ikke vant til at forholde sig til kritisk journalistiske spørgsmål. De få, der vovede sig til at svare et eller andet til mine spørgsmål, svarede noget i retning af:

  • “Jeg passer bare mit arbejde”
  • “Jeg gør bare, hvad jeg får besked på”

Med andre ord: Ingen selvstændig tankevirksomhed.

Ingen af journalisterne var i stand til at definere henholdsvis journalistik, propaganda og forskellen på de to former for information. En af de journalister, jeg talte med, en meget ung en, begyndte at rode sig ud i, at hun mente, at alt er propaganda. Det ville hun dog ikke uddybe, da jeg spurgte mere ind til det, og en af hendes ældre kollegaer var kommet hen til os.

Jeg uddybede selvfølgelig, hvad jeg mener med, at Danmark er besat, og at de arbejder for besættelsesmagten. Jeg forklarede, at deres svar på mine spørgsmål er præcis de samme, som nazisterne svarede efter 2. Verdenskrig.

Vi venter på retfærdighed.

Kvinde forsøgt kvalt af politiet

Jeg talte selvfølgelig også med demonstranterne, og der var en forståelig stemning af vrede og håb om retfærdighed. Desværre var der et par politibetjente, der ikke kunne styre deres voldelige tendenser, hvilket bl.a. gik ud over en fredelig kvinde, der blev lagt ned i kvælertag. Hun opsøgte mig efter hændelsen, hvor hun var stærkt medtaget og chokeret over det overgreb, hun var blev udsat for. Du kan se mere om den episode m.m. i denne video optaget live i formiddags foran Retten på Frederiksberg:

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments