Jeg undersøger virkningen af at forlade de sociale medier på min sundhed

Jeg er gået i gang med et eksperiment for at undersøge, hvordan det påvirker min sundhed at forlade de sociale medier.

Den 24. december 2021 slettede eller deaktiverede jeg min totale tilstedeværelse på både Facebook, Messenger, Instagram, Twitter, LinkedIn, MeWe, Fazeday, Gab, Parler, Paqle og Telegram.

Den primære anledning var, at når jeg gik ind på et socialt medie, især Facebook, så blev mit sind i stigende grad kun fyldt med en insisterende følelse af irritation. Jeg tænker, at det dog blot er kulminationen på ophobede indsigter i, hvordan disse såkaldt sociale medier har påvirket mit sind.

Hvis du har fulgt min blog, så ved du, at jeg ofte har brokket mig over de sociale medier, især Facebook og LinkedIn og deres politiske og sundhedsfaglige censur. De sociale medier har dog ikke desto mindre været en primær kilde til trafik til PerBraendgaard.dk, simpelthen fordi jeg selv har delt links på de forskellige sociale medier. Det har i lang tid været den primære grund til, at jeg overhovedet har været der på de medier, som fjenden tydeligvis kontrollerer via ejerskab og netværk.

En af udviklerne bag Facebook afslørede for mange år siden, at det sociale medie er designet til at gøre folk afhængige. Facebook er psykologisk set en uendelig social feedback sløjfe. Systemet udnytter svaghederne i menneskets sociale natur.

Det konstante bombardement af opdateringer, nyheder, kommentarer og beskeder gør også, at opmærksomheden konstant skifter fokus. Denne tilstand af kronisk distraktion gør det umuligt at lære og huske noget i dybden, og det bliver især umuligt at skabe noget kreativt, stort og originalt selv.

Nu kan man jo selvfølgelig selv bestemme, hvordan man bruger Facebook, ligesom man også selv kan bestemme, hvordan man sprøjter sig med heroin eller sniffer kokain. Man kan muligvis have et sundt og afbalanceret forhold til både kokain, Facebook og heroin. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Hver enkelt må selv vurdere, hvilket miljø der giver den højeste grad af sundhed for krop, sjæl og ånd.

Der er dog ingen tvivl om, at den teknologiske udvikling påvirker menneskers sundhed, og hvis magthaverne får deres vilje, så vil teknologien invadere vores liv i et endnu højere tempo i de kommende år drevet af agendaer fra World Economic Forum som The Great Reset og The 4th Industrial Revolution med fusion af menneske og maskine.

Måske er jeg bare gammeldags. Måske er jeg ikke helt frisk endnu oven på mit sygdomsforløb. Måske er jeg juledeprimeret. Måske er det bare endnu et flip, der går over igen. Jeg kalder det derfor et eksperiment og ikke en endelig beslutning. Du er velkommen til at være med og dele dine erfaringer med at forlade de sociale medier i kommentarer til dette eller andre indlæg her på PerBraendgaard.dk. Hvis du stadigvæk er på de sociale medier, så kan du hjælpe med at dele links til de indlæg på PerBraendgaard.dk, som du finder værdige til deling blandt dine venner. Tak for hjælpen.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments