To store skandaler: PET truer pressen, og Facebook censurerer videnskaben

Jeg omtaler her to aktuelle skandalesager, der ville have tophistorier, hvis vi havde en fri presse i Danmark.

Flemming Blichers kanal på Telegram har i går aftes delt et interessant indlæg fra journalist Mads Brüggers Frihedsbrevet.

Det kryptiske indlæg har overskriften ‘De hemmelige tjenester’ og starter således:

“Denne gang har jeg tænkt mig at skrive mere om sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjeneste (PET), et emne, der fortsætter med at tryllebinde mig. Jeg tænker selvfølgelig på hele forløbet, som jeg skrev om i den forgangne uge; altså om cheferne for FE og PET, der har været på tour de chambre for at intimidere en række chefredaktører. Et højst besynderligt forløb, som fandt sted samtidig med to andre muligvis forbundne begivenheder, der også stikker ud i landskabet. Den ene er undersøgelseskommissionen, som frifandt FE for at have løjet for det tilsyn, der holder øje med de hemmelige tjenester. Den anden er historien om de fire personer fra FE og PET, der pludselig blev varetægtsfængslet. Om den sidstnævnte hændelse ved vi officielt meget lidt, for der er dobbeltlukkede døre i sagen og hertil et navneforbud skrevet med tommetykke versaler.”

Cheferne fra FE og PET har været rundt og holde møder med chefredaktørerne for den danske presse. Frihedsbrevet kalder det en “intimideringsrunde”. Det vil sige, de har truet pressen til ikke at offentliggøre bestemte oplysninger. Truslen er, at man som chefredaktør kan få op til 12 års fængsel for at afsløre statens hemmeligheder. Hvad mon det er for nogle hemmeligheder, som pressen åbenbart allerede kender til, eller som de har forholdsvis let adgang til at kende til? Og hvorfor skal staten have hemmeligheder, som folket ikke må kende til? Er Danmark ikke et frit folkestyre? Nåh nej…

Sagen tyder på, at der er aktive whistleblowers i FE og PET. Det kan muligvis forklare de fire personer fra FE og PET, der for nylig blev fængslet. Frihedsbrevet slutter om muligt endnu mere kryptisk:

“Hvem disse personer er, er strengt forbudt at skrive, men tro mig, når jeg siger, at der her gemmer sig en gigantisk skandale, som vil udløse et jordskælv i dansk presse og ditto politik. For ikke at sige i de hemmelige tjenester i både ind- og udland. Eller som journalist Hans Davidsen-Nielsen skrev om sagen i Politiken den 24. december: “Når sandheden før eller siden kommer frem, vil det sikkert stå på forsiden af alle danske aviser og måske endda i The New York Times.” I min bog er det nærmest en underdrivelse; jeg er helt sikker på, at The New York Times kommer til at skrive om sagen på deres forside.”

Det tyder altså på, at Mads Brügger ved, hvem de fire anholdte er, og hvad sagen handler om i detaljer. Kontakt mig gerne, hvis du ved mere om sagen.

En anden skandalesag

En anden ven har gjort mig opmærksom på en anden skandalesag, der også ville have ryddet forsiderne i et frit land med sandhedssøgende journalistik.

Sagen drejer sig om, at Facebook har censureret verdens måske mest anerkendte lægevidenskabelige tidsskrift, British Medical Journal, efter de har publiceret data, der afslører fusk og fup med Pfizers vaccinedata. Politiken har skrevet om sagen – gemt godt af vejen bagerst i avisen i går og uden at være online også.

Jeg har selv tidligere (den 8. november 2021) skrevet om afsløringerne i BMJ, der burde rydde samtlige avisforsider og sætte vaccineudrulningen i et ansvarligt land på øjeblikkelig pause:

Her er de katastrofale mangler i vaccineforskningen

Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
steffen
tirsdag, 28 december 2021, 16:56 16:56