Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste er anholdt og fængslet

Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, blev anholdt den 8. december, og han er stadigvæk fængslet.

Han er sigtet efter Straffelovens § 109, stk. 1:

“Den, som røber eller videregiver meddelelse om statens hemmelige underhandlinger, rådslagninger eller beslutninger i sager, hvorpå statens sikkerhed eller rettigheder i forhold til fremmede stater beror, eller som angår betydelige samfundsøkonomiske interesser over for udlandet, straffes med fængsel indtil 12 år.”

Det vides ikke, hvad Anklagemyndigheden helt præcist mener, at han skulle have gjort, som retten altså mener er sandsynliggjort, siden han fortsat er fængslet. Lars Findsen nægter sig skyldig.

Flere medier har spekuleret, om det kan have noget at gøre med to tidligere læk af oplysninger fra FE til pressen. De to læk drejede sig om henholdsvis Danmarks hemmelige samarbejde med NSA og danske børn i syriske lejre. Kan det have været Lars Findsen, der har lækket disse oplysninger, og hvad kan have motiveret ham til at risikere op til 12 års fængsel?

Det er muligt, at der for ganske nylig igen er sket læk af vital information fra FE til en dansk journalist, og FE har kæmpet for at få den danske presse til at holde mund om dette, da også det kan give op til 12 års fængsel for chefredaktørerne.

Jeg tænker: Er Lars Findsen Danmarks svar på Julian Assange? Kan Lars Findsen have tippet journalister med viden, som han vurderede var vigtig for det danske folk at vide? Er Lars Findsen en folkehelt, en frihedskæmper, som systemet nu prøver at rydde af vejen? Jeg ved det ikke. Jeg spekulerer bare. Jeg er dog meget interesseret i at vide, hvad den nye information er, som er lækket til nogen i pressen. Hvis du ligger inde med viden om sagen, så kan du sende det til mig på perbraendgaard@protonmail.com.

Det er i øvrigt min holdning, at den danske stat slet ikke burde have nogen som helst hemmeligheder for det danske folk, da folket burde være og styre staten. Det er staten, der burde være bange for folket, hvis staten f.eks. ikke fortæller, hvilke udenlandske eller globale efterretningstjenester og andre statslige eller ikke-statslige myndigheder, “vi” samarbejder med for “vores” sikkerheds skyld. Under alle omstændigheder, så viser sagen, at der er et eller andet ravruskende galt i vores efterretningstjenester, og de kæmper desperat for at holde det hemmeligt for os.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments