Kategorier
Frihedspressen Gæstebloggen Indlæg/Post Public

Psykolog: Tanker om fremtiden – tanker om tilgivelse

Gæsteindlæg af privatpraktiserende psykolog Daniel Vetö

”Man kan kun tilgive det utilgivelige”. Det har den franske filosof Jacques Derrida (1930-2004) engang sagt. Jeg tror, at tilgivelse bliver et stort tema i 2022.

Som helt almindeligt menneske er jeg optaget af emnet, men også som psykolog, fordi tilgivelse kan være forbundet med stor forløsning af vrede og sorg. Er man ude af stand til at tilgive andre mennesker, risikerer man at gå og ”holde” på en masse vrede. Man risikerer, at det sætter sig i psyken og den fysiske krop i form af anspændthed, smerter med mere.

Den seneste tid har budt på mange afsløringer af det officielle corrona-narrativ. Fusk med indlæggelsestal, fusk med oplysninger om vacciner – mRNA-vaccinerne gik fra at beskytte mod sygdom og smitte, til at flere vaccinerede bliver smittet med diverse varianter. Det officielle narrativ skilles ad til atomer. Jeg forestiller mig, at den kommende tid byder på endnu flere og større afsløringer af det officielle narrativ. Afsløringer som de færreste danskere kan begribe omfanget af.

Jeg forestiller mig, at danskerne skal forholde sig til en række eksistentielle spørgsmål i tilværelsen – herunder tilgivelse.

Vil danskerne være i stand til at tilgive magthaverne for deres bedrag?

Har magthaverne udsat danskerne for det utilgivelige i et omfang, der ikke kan tilgives?

Hvad er retfærdighed? De fleste ved hvad uretfærdighed er, retfærdighed er straks en vanskeligere størrelse at begribe.

Der venter mange interessante spørgsmål ude i horisonten. Det bliver overvældende på mange fronter, det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Jeg observerer og afventer med en vis grad af spænding.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jytte Dahl
lørdag, 22 januar 2022, 15:53 15:53

Jeg hverken KAN eller VIL…tilgive nogen som helst…der har deltaget i dette UTILGIVELIGE BEDRAG og FORÆDDERI…længere er DEN ikke !!

Marie
lørdag, 22 januar 2022, 17:29 17:29
Reply to  Jytte Dahl

Jeg har lært hvad tilgivelse gør både åndeligt og menneskeligt for mig. Selvom bedraget er gigantisk og historisk og for nogle (ikke alle) en bevidst udøvelse af ondskab, så vil jeg arbejde med tilgivelse. For min egen skyld. Ikke fordi jeg accepterer hvad der er blevet gjort mod os. Jeg tror blot vi bliver syge af den nagende vrede og harme, og sorgen over at være behandlet så grufuldt..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x