Kategorier
Gæst (plus) Gæstebloggen Indlæg Pensum

Psykolog: Tanker om fremtiden – tanker om tilgivelse

Gæsteindlæg af privatpraktiserende psykolog Daniel Vetö

”Man kan kun tilgive det utilgivelige”. Det har den franske filosof Jacques Derrida (1930-2004) engang sagt. Jeg tror, at tilgivelse bliver et stort tema i 2022.

Som helt almindeligt menneske er jeg optaget af emnet, men også som psykolog, fordi tilgivelse kan være forbundet med stor forløsning af vrede og sorg. Er man ude af stand til at tilgive andre mennesker, risikerer man at gå og ”holde” på en masse vrede. Man risikerer, at det sætter sig i psyken og den fysiske krop i form af anspændthed, smerter med mere.

Den seneste tid har budt på mange afsløringer af det officielle corrona-narrativ. Fusk med indlæggelsestal, fusk med oplysninger om vacciner – mRNA-vaccinerne gik fra at beskytte mod sygdom og smitte, til at flere vaccinerede bliver smittet med diverse varianter. Det officielle narrativ skilles ad til atomer. Jeg forestiller mig, at den kommende tid byder på endnu flere og større afsløringer af det officielle narrativ. Afsløringer som de færreste danskere kan begribe omfanget af.

Jeg forestiller mig, at danskerne skal forholde sig til en række eksistentielle spørgsmål i tilværelsen – herunder tilgivelse.

Vil danskerne være i stand til at tilgive magthaverne for deres bedrag?

Har magthaverne udsat danskerne for det utilgivelige i et omfang, der ikke kan tilgives?

Hvad er retfærdighed? De fleste ved hvad uretfærdighed er, retfærdighed er straks en vanskeligere størrelse at begribe.

Der venter mange interessante spørgsmål ude i horisonten. Det bliver overvældende på mange fronter, det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Jeg observerer og afventer med en vis grad af spænding.

0 0 stemmer
Brugervurdering
2
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading