Problemet med MitID: Din digitale frihed forsvinder!

Jeg må indrømme, at jeg på grund af coronaen ikke har haft tid til også at følge udrulningen af MitID. Inspireret af en ven har jeg dog nu fået set nærmere på det. Det store problem ved MitID sammenlignet med NemID, er, at § 1 stk. 2 i ‘Bekendtgørelse om MitID til privatpersoner’ giver magthaverne … Læs videre Problemet med MitID: Din digitale frihed forsvinder!
For at få adgang til dette indhold skal du købe Total Abonnement per måned BASIS, Total Abonnement per år BASIS, Total Abonnement per år BUDGET, Total Abonnement per måned BUDGET, Total Abonnement per måned PLUS, Total Abonnement per år PLUS, Frihedspressen per måned, Frihedspressen per år, En gangs donation: 10 kr., En gangs donation: 100 kr., En gang donation: 1.000 kr., Mdl. donation: 20 kr/md, Mdl. donation: 50 kr/md or Mdl. donation: 100 kr/md og være logget ind. [OBS: Hvis du allerede er oprettet og logget ind og ikke kan tilgå indhold, der kræver 'Gratis abonnement', så skriv til mail@perbraendgaard.dk, og fejlen vil blive rettet hurtigst muligt.]
9 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
tirsdag, 25 januar 2022, 17:38 17:38

Mitid… jeg ville også ønske jeg kunne undgå det.
men hvordan kan vi det?
der er ikke mange som gør oprør over det.
eb dør til de kan gøre os fattige.
håber de bliver stoppet inden.

onsdag, 26 januar 2022, 20:40 20:40

Selvom det formentlig kun har en lille effekt om nogen, så forsøger jeg at gøre mig selv besværlig i forbindelse med digitale breve fra myndigheder. Jeg klagede i 2021 til Den digitale Styrelse overfor en uforståelig besked i overskriften i digital post fra borger.dk og som jeg fik som advisering på almindelig mail lige før 1. november. Jeg angav at have modtaget spam og som jeg “ikke gad” at logge ind på borger.dk for at læse. Til det fik jeg en belæring at man har pligt til at logge ind for at læse beskeder. Til det svarede jeg med et… Read more »

onsdag, 26 januar 2022, 20:53 20:53
Reply to  Torben

Der kom lige et par bogstavudfald i sidste sætning, som skulle have været “Men jeg er da spændt på at se, hvordan de vil bære sig ad med at forsøge at tvinge mig til det.” Men når jeg så lige skriver endnu et indlæg, så vil jeg benytte lejligheden til at ytre, at jeg er også en dem, så blev truet af min bank med lukning af mine konti som følge af, at jeg ikke havde opfattet, at man så sandelig skulle sørge for for at identificere sig ved fremsendelse af digitale kopier af pas og sygesikringsbevis i forbindelse med… Read more »

fredag, 28 januar 2022, 9:32 09:32
Reply to  Torben

interessant at høre din beretning – den minder en del om min egen. Jeg sage fra helt fra starte over for at få NemID og den digitale post. Dehar så måtte sende den på den god gammeldags maner. Siden har jeg så også være i konflikt med min bank (som jeg har valgt af etiske årsager) hvor de også bad mig udfylde en blanket hvor jeg skulle redegøre for hvad jeg ville bruge mine penge til. Det fik mig op i det røde felt og jeg truet med at hæve alle mine penge – det førte så til en god… Read more »

lørdag, 29 januar 2022, 11:00 11:00
Reply to  Frank

Hej Frank Altid rart at vide at der er nogle, som tager sig tid til at læse ens indlæg. Og det vil altid være et trin på vejen i bekæmpelse af tyranniske overgreb at vide, at andre har haft lignende oplevelser. Jeg gør også som dig. Jeg har altid et kontantbeløb på flere tusinde kroner gemt lidt af vejen, så jeg for en tid vil være i stand at købe ind i supermarkeder, for jeg har desværre erkendt, at der er en risiko om end svag for, at ens bank kan spærre adgangen til ens egne penge, også selvom jeg… Read more »

søndag, 30 januar 2022, 18:32 18:32

Bitcoin (Satoshi Vision), også kendt som BSV, er velfungerende digitale kontanter der kan overføres fra A til B uden en mellemmand og derfor ikke kræver MitID eller lignende. Lær mere på f.eks. bitcoinsv.com.

Spørgsmål er velkomne.

Nati
lørdag, 19 marts 2022, 13:33 13:33

Mtid bliver påtvunget alle inden sommeren 2022. Man kan ‘kun’ undgå det ved at søge ‘digital fritagelse’, via Borgerservice, der skal man underskrive, at man har begrænsninger der gør at man ikke kan bruge mitid, og det kræver ikke at man dokumenterer for det, (lidt ligsom coronapas uden test/vacine), man er selvfølgelig selv ansvarlig for konsekvenser. Man kan også bare lade være at gøre noget, og så mister man digital adgang til alt det offentlige og sin bankkonto.

Last edited 8 months ago by Nati