Sådan går det, når TjekDet ringer til mig…

Jeg er for lidt siden blevet ringet op af en “journalist” fra propagandamediet TjekDet.dk. Han ønskede at stille mig nogle spørgsmål om mit blogindlæg om MitID. Så langt nåede vi dog ikke, da jeg straks gik til modangreb og stillede ham nogle kritiske spørgsmål om TjekDet’s finansiering og formål.

Han forsøgte sig med et svar om, at de er finansieret af udlodningsmidler fra Danske Spil, hvilket jo lyder ganske uskyldigt. Reelt er det dog penge – 3 millioner kroner for at være helt præcis – der er bevilget af Folketingets finansudvalg. Det er således penge i samme kategori som bestikkelsespengene i form af “mediestøtte“, som alle de store nyhedsmedier i Danmark får millioner – og for DR’s vedkommende milliarder af – hvert eneste år – i min optik for at afstå fra at lave dybdegående, magtkritisk journalistik.

TjekDet er desuden finansieret af Facebook, der jo i dén grad krænker ytringsfriheden, hvilket TjekDet således medvirker det. Jeg sagde i øvrigt til “journalisten”, at jeg ikke var interesseret i at medvirke i deres formentlig fordrejende artikel om MitID. Jeg rådede dem til, at hvis de vil være reelt uafhængige, så skal de være finansieret af folket og ikke af dem, der ønsker at påvirke folket med deres sandhedsfordrejende, udemokratiske agenda.

Tilmeld
Besked om
guest
7 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mikeguy
mandag, 31 januar 2022, 20:58 20:58

🙂 Sådan

Hanne Larsen
tirsdag, 1 februar 2022, 8:48 08:48

Ja – super 👍👌
Kram 😘 Hanne

steffen
torsdag, 7 april 2022, 9:33 09:33

Super.

Per, hvad mener du med “finansieret af folket”? Det eneste ordentlige er i mine øjne at de skal være finansieret af de individer der frivilligt ønsker at finansiere det.

Statslig finansiering er ikke frivillig, jf. https://drive.google.com/file/d/1gWzJWDRL55aCCliC2P7wpZ6gyJyyxubF/view?usp=sharing.

Steffen Sølling
torsdag, 7 april 2022, 19:25 19:25

Per, jeg vil gerne betale for de artikler jeg vurderer du leverer kvalitet i hvis jeg kan betale med Bitcoin Satoshi Vision (BSV) for de enkelte artikler jeg ønsker. Du kan se hvordan det kan virke på https://youtu.be/GMYHA_LOzJs. Min forretningspartner Centi sørger for at du ender med kroner på bankontoen uden kursrisici. 🙂

Steffen Sølling
søndag, 10 april 2022, 13:01 13:01

Jeg tænker, at man kan håndtere udfordringen med om folk kan finde ud af at købe på den måde ved at gøre f.eks. en eller flere af nedenstående: Vi placerer et “Har du ikke BSV?”-link med passende indhold lige ved siden af betalingsmuren, så dem der ikke har en BSV wallet i forvejen kan blive dirigeret nemt i gang. Vi placerer et “Hvordan betaler jeg?”-link med passende indhold lige ved siden af betalingsmuren, så dem der ikke har prøvet det før kan blive dirigeret nemt i gang. BSV-betaling for den enkelte artikel bliver udelukkende et supplement til den eksisterende model… Read more »