Her er spionchef Lars Findsens hemmelige budskab med bogen (måske)

Spionchef Lars Findsen havde bogen ‘Alt det lys vi ikke ser’ af Anthony Doerr i Københavns Byret i dag, fortæller Ekstra Bladet, som var til stede ved retsmødet.

Spørgsmålene er nu: Kan Lars Findsen have forsøgt at sende et budskab til offentligheden via bogen, og hvad kan budskabet i så fald være?

Ekstra Bladet skriver om bogen:

“Bogen ‘Alt det lys vi ikke ser’ er en international bestseller og anmelderrost fortælling om to børn under 2. verdenskrig. Den ene er en blind fransk pige, der bor i Paris sammen med sin far.  Han arbejder på det naturhistoriske museum, men da pigen er 11 år, bliver Paris besat af tyskerne og far og datter flygter. Den anden hovedperson er en forældreløs dreng, der vokser op på et børnehjem og og viser sig at have et særligt talent for at reparere radioer. Han bliver optaget på et eliteakademi for Hitlerjugend. Modvilligt bliver han sat til at opspore modstandsfolk, hvilket til sidst fører ham til byen Saint-Malo, hvor den blinde pige opholder sig og deres veje krydses. Om der lå et signal i den medbragte bog eller den titel, eller om spionchefen blot havde den med som underholdning i pauserne er et mysterium.”

Saxo.com skriver om bogen:

“”Alt det lys vi ikke ser” er den smukke og anmelderroste fortælling om en blind fransk pige og en forældreløs tysk dreng, hvis veje krydses i det besatte Frankrig. Blinde Marie-Laure bor i Paris sammen med sin far, der arbejder som nøglebærer for det naturhistoriske museum. Da hun er 11 år gammel bliver Paris besat af tyskerne, hvilket får far og datter til at flygte til en tilbagetrukken onkels hus i Saint-Malo med en stjålen juvel fra museet i lommen. Forældreløse Werner er ferm til at reparere og bygge radioer – en evne, der hurtigt bliver opdaget af Hitlerjugend. Modvilligt bliver Werner sat til at opspore modstandsfolk, hvilket til sidst fører ham til Saint-Malo. “Alt det lys vi ikke ser” er en medrivende historie om mod, tvivl og om to unge mennesker, der stik mod alle odds må forsøge at finde ud af, hvad der er rigtigt og godt.”

Forfatterweb.dk skriver om bogen og forfatteren:

“Hos den amerikanske forfatter Anthony Doerr forenes historisk stof med en let og filmisk skrivestil, hvor fokus er på, hvordan hver enkelt menneskes skæbne formes af sin tids politiske og teknologiske forhold. I gennembrudsromanen ”Alt det lys vi ikke ser” fra 2014 fortælles med indlevelse om stærke selvstændige kvinder og lidt mere bøjelige mænds personlige kampe med og mod nazismen under Anden Verdenskrig. Det er de helt store temaer, der slås an, såsom individ og gruppe, opvækstvilkår og skæbne, men gennem en understrømmende stemning af altings forbundethed forbliver romanen mestendels i et lyst register.”

Forfatteren skriver selv om bogen:

“Q: What’s All the Light We Cannot See about?
A: The power of radio technology in the first half of the 20th century and its use as both an instrument of disinformation and liberation; a cursed diamond; children in Nazi Germany; puzzles; snails; the Natural History Museum in Paris; courage; fear; bombs; keys and locks; the magical seaside town of Saint-Malo in France; and the ways in which people, against all odds, try to be kind to one another.”

Handlingen er beskrevet mere detaljeret og plotafslørende på Wikipedia.

Jeg har ikke selv læst bogen, men den handler angiveligt om en efterretningsmand, der bliver desillusioneret efter mordet på en uskyldig. Da han senere sporer en gruppe frihedskæmpere, vælger han at skåne dem, så de kan fortsætte med at oplyse folket om besættelsesmagten. Prøver Lars Findsen mon at fortælle os, at anklagerne mod ham handler om det samme? Er han fængslet for at beskytte en frihedskæmper? Er han kommet i tvivl om, hvem der egentlig er de gode, og hvem der egentlig er de onde? Jeg ved det ikke, men det er et kvalificeret bud.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments