Afsløring: Førende dansk coronaprofessor i lommen på coronaindustrien

Jeg kan her afsløre, at professor Lars Østergaard har modtaget penge fra fire store medicinalfirmaer, der producerer vacciner eller medicin mod covid-19.

Lars Østergaard fra Aarhus Universitet har været en af de mest citerede eksperter i pressen i Danmark i forbindelse med coronakrisen. Han har bl.a. været flittigt brugt af DR som coronaekspert. Han er endvidere medlem af den nationale komité for håndtering af covid-19, rådgiver for Sundhedsstyrelsen, ligesom han var med til at fortælle Folketinget, hvordan covid-19 skulle diagnosticeres. Det fremgår af hans CV på universitetets hjemmeside.

I interessekonflikterklæringen til artiklen Efficacy of the TMPRSS2 inhibitor camostat mesilate in patients hospitalized with Covid-19-a double-blind randomized controlled trial kan man læse:

“Dr Østergaard reports personal fees from GlaxoSmithKlinePharma A/S, Gilead Science Denmark A/S, Pfizer A/S, MSD Denmark A/S, and Sanofi Pasteur Europe, outside the submitted work.”

I udkastet til en helt ny artikel med titlen A nationwide analytical and clinical evaluation of 46 rapid antigen tests for SARS-CoV-2 compared to RT-qPCR kan man nu også læse følgende:

“Lars Østergaard has within 36 months received speaker fees from Sanofi-Pasteur and Pfizer”

Det glæder mig, at Lars Østergaard tjener godt med penge. Det har han helt sikkert fortjent. Problemet opstår, når han samtidig bliver brugt af Folketinget, Sundhedsstyrelsen og pressen som rådgivende ekspert, og når disse instanser ikke samtidig lytter til andre eksperter, der ikke er betalt af de covid-19-vaccine- og medicinproducerende virksomheder.

Lad os gennemgå Lars Østergaards sponsorliste i relation til coronasagen:

  • Pfizer kender vi efterhånden alle, som Danmarks og vel nok også verdens førende producent af covid-19-vacciner
  • GlaxoSmithKline – også kaldet GSK – producerer også en vaccine mod covid-19, men den gav så store bivirkninger, at den blev trukket ud af det offentlige vaccinetilbud
  • Sanofi Pasteur har indgået partnerskab med GSK om at udvikle vacciner mod covid-19
  • Gilead Science er dem med det berygtede Remdesivir-lægemiddel mod covid-19
  • MSD laver også vacciner, dog ikke mod covid-19 så vidt jeg ved

Godt gået, Lars Ø.! Jeg gætter på, at de fire medicinalvirksomheder er særdeles begejstrede for samarbejdet med dig.

Det er veldokumenteret, at når læger og forskere modtager penge eller andre goder, uanset hvor lidt det drejer sig om, så bliver deres forskningsresultater og rådgivning i høj grad drejet til fordel for sponsorernes produkter og interesser. Dette er bl.a. dokumenteret af professor Peter Gøtzsche, der desværre blev væltet af pinden kort tid før coronabesættelsen. Professor Gøtzsche har omtalt medicinalindustrien som en regulær mafia, og jeg er så småt begyndt at tro, at han har ret i den vurdering.

Tilmeld
Besked om
guest
3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
steffen
onsdag, 16 februar 2022, 13:26 13:26

Tak for afsløringerne af personer med interessekonflikter.

Henni Amtrup S. Olesen
torsdag, 17 februar 2022, 23:36 23:36

Det samme gælder formentlig også hans kumpaner Brostrøm, Randrup og Lundgren m.fl.

Professor Peter Gøtzsche, én af de få læger man kan have tillid til i dette efterhånden rådne land, har været udelukket fra “det gode selskab” i flere år, så vidt jeg ved…..

Endnu engang tak for godt arbejde!