Alternative medier fejlfortolker Pfizer-dokument om dødstal

Jeg har nu set flere både udenlandske og danske alternative medier fortælle en historie om, at Pfizers covid-19-vaccine slår 2,9 % ihjel indenfor de første 90 dage.

Det er et dramatisk budskab, som heldigvis er baseret på en fejlfortolkning af et teknisk dokument.

De 2,9 % døde er nemlig ikke ud af alle, der har taget sprøjten, men ud af det antal patienter, som der er indrapporteret bivirkninger fra.

Dokumentet viser indrapporterede bivirkninger fra i alt 42.086 personer, hvoraf 1.223 havde den mest alvorlige bivirkning, nemlig ‘død’. Det giver rigtigt nok en andel på 2,9 % døde, men det er ikke ud af alle, der har taget sprøjten, men ud af dem, der har indrapporteret en eller flere bivirkninger ved at tage sprøjten. Dokumentet indeholder ikke den information, der ville gøre det muligt at beregne og vurdere den reelle dødsrate. Den manglende information er det samlede antal personer, der har taget sprøjten, og som har haft mulighed for at indberette bivirkninger til Pfizer i perioden.

Flere alternative medier får det ligefrem til at fremstå som som, at de døde er blandt 42.086 af Pfizers egne forsøgspersoner i de kliniske forsøg frem til nødgodkendelsen, selvom dokumentet tydeligt angiver, at det er data fra efter nødgodkendelsen.

Det forholder sig jo sådan, at hvis man venter længe nok, så vil alle mennesker dø. Hvis man indsamler data fra et meget stort antal mennesker over en forholdsvis kort periode som f.eks. i de 90 dage, som der er tale om her, så vil man også forvente dødsfald. Det er ikke i sig selv bevis for, at vaccinen var årsag til dødsfaldene.

Dokumentet viser heller ikke, at vaccinen ikke slog de 1.223 mennesker ihjel. Man kan simpelthen ikke foretage nogen konklusion om årsagen til dødsfaldene ud fra de foreliggende oplysninger.

De samme medier overfortolker også samme dokuments lange liste med ‘bekymrende bivirkninger’. Det er her værd at vide, at den liste simpelthen er en samlet liste af de konkrete sygdomme, symptomer, m.v., der har været indberettet, og som er alvorlige. Mange af dem formentlig kun med et enkelt tilfælde. Det er også her værd at bemærke, at dette er standardprocedure, og at det ikke i sig selv beviser, at der reelt er tale om bivirkninger af vaccinen. Det engelske ord for ‘bivirkning’ er ‘adverse event’, og det er mere præcist beskrivende, da det ikke rummer den indbyggede sproglige antagelse, at begivenheden skyldes vaccinen.

Som jeg ser det, så er Pfizer-dokumenterne guf for konspirationsteoretikerne, der samtidig skaber fundament for at afsløre konspirationsmiljøets omfattende mangel på sundhedsvidenskabelig tænkning.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments