Kategorier
Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Nye anbefalinger om alkohol er fornuftige

Sundhedsstyrelsen har ændret anbefaling om alkohol til højst 10 genstande om ugen for både mænd og kvinder – og højst 4 genstande på samme dag. Jeg synes, at de nye anbefalinger er særdeles fornuftige.

De nye anbefalinger pointerer også, at intet alkoholforbrug er risikofrit for helbredet. Det forholder sig nemlig sådan, at selvom et moderat indtag af alkohol kan sænke risikoen for bl.a. hjertekarsygdom, så kan det samtidig øge risikoen for bl.a. kræft.

Det nye er også, at unge under 18 år anbefales at lade helt være med at drikke alkohol.

Jeg synes, at det er fint med anbefalinger om alkohol og andre sundhedsfaktorer, så længe det ikke bliver regler, som man direkte kan blive straffet for at overtræde. Det vigtige er, at anbefalingerne bliver udarbejdet på en nøgtern vurdering af videnskaben uden påvirkning fra industrien.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x