JFK21 censureret fra e-mail-service til nyhedsbreve

Formanden for det politiske parti JFK21, Mads Palsvig, har oplyst, at partiet netop er blevet censureret fra MailChimp og SendInBlue. Det er services, der sender e-mails ud, typisk til nyhedsbreve. JFK21 betalte for denne service til deres nyhedsbrev på lige fod med andre kunder.

“Det er vanvittigt. Det svarer til, at telefonselskabet ikke kan lide, hvad du siger og lukker din telefon. MailChimp er et firma der sender emails ud.”

Mads Palsvig

JFK21 har været stærkt kritisk overfor Mette Frederiksen-regeringens håndtering af coronakrisen.

Sagen er en af efterhånden mange, hvor kritiske stemmer i Danmark bliver censureret ved at hæmme deres adgang til distribution af information via de private virksomheder, der varetager denne distribution – dvs. de almindelige medier, de sociale medier, videoplatforme og nu også nyhedsbrev-distributører. I modsætning til Sovjetunionen og Kina sker censuren i Danmark via private virksomheder og ikke direkte via staten, og ved at censurere/blokere selve distributionen og ikke ytringen som sådan, så er censuren sværere at opdage.

“Grundloven § 77:
Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.”

Det tyder på, at Grundlovens paragraf 77 ikke længere er gældende.

Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Soren
lørdag, 12 marts 2022, 11:46 11:46

Hej Per, er der et sted hvor Mads fortæller om sagen og man kan læse mere om det?
Kh
Søren