Kategorier
Den Politiske Blog Gratis politik Public

Alle frihedspartier bør samles om én liste til det kommende folketingsvalg

Der er kommet mange frihedspartier i Danmark. Det er godt. Der er kommet meget få vælgererklæringer. Det er ikke så godt.

Vælgererklæringer er nødvendige for at overhovedet at få lov til at stille op til folketingsvalg, og der skal indsamles ganske mange.

Som det er nu bliver markedet af frihedsvælgere fordelt ud over et for stort antal forskellige partier med alvorlig risiko for, at ingen af frihedspartierne får vælgererklæringer nok til at gå til valg. Det er ærgerligt.

Jeg vil derfor anbefale, at partierne pakker deres egoer væk og går sammen NU om én liste med én spidskandidat. Og bare rolig: Det er ikke mig selv, jeg prøver at køre i stilling.

Jeg kender ikke reglerne på området, men nogen burde undersøge muligheden for, at forskellige mindre partier kan samle deres vælgererklæringer i én bunke. Alternativt bør de mange små bunker allerede nu fordeles til én samlet bunke ved at bede dem, der har afgivet vælgererklæringer til ét frihedsparti trække vælgererklæringen tilbage og give den det nye, samlende sted.

Det vil være særdeles godt for frihedsbevægelsen, hvis vi får mindst ét medlem i folketinget. Ikke så meget for magtens skyld, men mest for oplysningens skyld; oplysningen til de andre folketingsmedlemmer. En slags ‘folkets frihedsagent’placeret inde bag magtens mure.

Idéen er hermed givet videre.

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x