Politisk trick i Medieaftalen tillader propaganda i landsdækkende medier

Jeg har læst teksten til den gældende Medieaftale for 2019 – 2023.

Her fremgår følgende formulering:

“Hvis folkestyret skal kunne udfolde sig på både nationalt, regionalt og lokalt grundlag, skal der også være medier, der kan varetage de lokale samfunds krav på fri oplysning, troværdig information og åben debat.”

Det kan tolkes som, at magthaverne ønsker at flytte den frie oplysning, troværdige information og åbne debat fra det nationale til det lokale samfundsniveau. Det er en måde at undgå fri oplysning, troværdig information og åben debat om landsdækkende emner såsom corona, så den ærlige journalistik i stedet kommer til at handle om underordnede emner.

Medieaftalen lægger også op til, at DR udfører “mere grundlæggende public service“, som vel at mærke IKKE omfatter “fri oplysning, troværdig information og åben debat“.

Nu er vi nogle år inde i Medieaftalens medielandskab, og det er nok ikke helt forkert at komme med denne diagnose: De statsstøttede, landsdækkende medier har IKKE tilladt fri oplysning, troværdig information og åben debat om corona. De har på den måde overholdt aftalen. Den form for journalistik har vi i begrænset omfang kun fundet i de lokale medier, og det har da altid været om lokale emner, der har været underlagt de narrativer, der er udstukket af de nationale medier.

Smart!

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments