Kategorier
Fremhævet Gratis analyse Propagandabloggen Public

Kritik af nyt vaccinestudie fra SSI: vaccineeffektiviteten over tid styrtdykker!

Statens Serum Institut (SSI) har udsendt en pressemeddelelse i dag med overskriften: ‘Det 3. stik øger beskyttelsen mod omikronvarianten’.

Pressemeddelelsen er baseret på et nyt studie, “der er et samarbejde på tværs af SSI”. Studiet er endnu ikke fagfællebedømt, men det kan ses i preprint her.

Jeg vil her i punktform komme med lidt faglig kritik af det studie, som SSI åbenbart selv er meget begejstrede for:

  • Beregningen af vaccineeffektiviteten (VE) i forhold til infektionsrate er opdelt i grupper med forskellig tidsinterval siden sidste sprøjte. De opgjorte tidsintervaller var 14-30 dage, 31-60 dage, 61-90 dage, 91-120 og mere end 120 dage siden sidste injektion. Vaccineeffektiviten blandt fuldt vaccinerede (2 stik) faldt fra henholdsvis 37,0 og 37,9 % (Pfizer/Moderna) og faldt derefter gradvist til 27,4 og 23,3 % i den fjerde måned. I gruppen, hvor der var gået mere end 120 dage sidste sidste stik, var VE helt nede på 9,8 % for Pfizer-sprøjten og 13,2 % for Moderna. Min kritik er, at SSI ved at afstå fra yderligere opdeling af tiden efter 120 dage kan dække over, at der kommer et tidspunkt, hvor der er en negativ vaccineeffektivitet efter fuld vaccination.
  • Artiklen angiver “NO Competing Interest” fra forfatterne, hvilket jo må siges at være en sandhed med modifikationer, da SSI arbejder for regeringen og har modtaget donationer fra Bill Gates-fonden.
  • Det afgørende spørgsmål, som SSI både her og i andre sammenhænge gør meget for at camouflere svaret på, er: Hvor lang tid efter sidste vaccination har gruppen af vaccinerede en STØRRE risiko for corona end gruppen af uvaccinerede?

Jeg vil her prøve at ekstrapolere hastigheden af faldet i VE for Pfizer-sprøjten.

  • VE efter 14-30 dage: 37,0 %
  • VE efter 91-120 dage: 27,4 %
  • VE-reduktion på 60 dage: 25,9 % (9,6 %-point)
  • VE-reduktion pr. dag: 0,43 % (0,16 %-point)
  • Antal dage fra fuldt vaccineret til VE på 0 %: 37/0,16 = 231 dage

Konklusion: Fra 232 dage (knap 4 mdr.) efter 2. stik som fuldt vaccineret mod covid-19 er risikoen for covid-19 større sammenlignet med uvaccineret.

Til sammenligning viser den nyeste ernæringsforskning, at D-vitamin har en stabil effektivitet på ca. 24 %.

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x