Her er de to slags krammevenner på vejen til Lyset og oxytocin-boost

Hvis du ønsker at praktisere kram for at opnå spirituelle og/eller sundhedsmæssige formål, så har du brug for en eller flere levende mennesker at kramme dybt med. En mulighed er at have en eller flere krammevenner. En krammeven er en, du dyrker de dybe kram sammen med, og hvor I er enige om relationens karakter, formål og grænser.

Da kram kan øge lysten til sex og skabe en følelse af dyb forbundethed, som kan forveksles med, at man er blevet eller ved at blive kærester, så er det ekstra vigtigt, at man går ind til krammevenskabet med en klar intention og bevidsthed om, at dette er noget andet. Der er selvfølgelig ikke noget i vejen med at være eller blive kærester, hvis det er det, begge parter ønsker. Det kan derimod give problemer og ubalance, hvis den ene part ønsker at være kæreste, mens den anden ønsker at være krammevenner – og måske tilmed have flere andre krammevenner derudover.

Nogen af os er polykrammere, mens andre er monokrammere. Hvis en monokrammer bliver krammeven med en polykrammer, så er det vigtigt, at monokrammeren samtidig er polytolerant og f.eks. ikke bliver (for) jaloux over at høre om eller møde krammevennens øvrige krammevenner, hvilket jo f.eks. kan ske i forbindelse med gruppekram. Man er nødt til at respektere hinanden, som man er nu i stedet for at basere relationer på, hvad man måske også kunne blive i fremtiden. Ærlighed fra starten er en god idé, selvom det er svært, hvis man ikke har nogen tidligere erfaringer med denne lidt alternative form for relation.

Krammevenner adskiller sig som sagt fra platoniske venskaber ved, at man dyrker langvarig, nærværende, omfavnende, hjertelig, behagelig fysisk berøring og nærkontakt med hinanden. Man kan selvfølgelig også gøre andre ting sammen, men det er primært den praksis, der gør krammevenskabet til noget særligt, som er anderledes end både platoniske venskaber og seksuelle relationer.

Det er vigtigt for både udbytte og sikkerhed , at krammevenner kommunikerer tydeligt med hinanden om de seksuelle grænser i relationen, inden man kommer for godt i gang. Som en hjælp til den kommunikation kan man inddele krammevenskaber i to kategorier: Krammevenner Minus (uden sex) & Krammevenner Plus (med sex).

Krammevenner Plus betyder ikke, at man altid skal have sex, når man mødes. Det betyder blot, at der er en gensidig åbning for, at relationen kan omfatte sex, når og hvis den gensidige lyst og vilje til det skulle opstå. Man skal selvfølgelig stadigvæk og altid respektere hinanden og praktisere god sensitivitet og kommunikation omkring lyster og grænser.

Nu skal man jo passe på med at sætte relationer mellem mennesker i båse, da enhver relation er unik og selvfølgelig omfatter meget mere og andet end kram og sex. Det er imidlertid vigtigt at undgå misforståelser, så man kan undgå at blive unødvendigt såret, og så man kan undgå ubehagelige retssager og offentlig udhængning efter mislykket kommunikation om sex.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments