Kategorier
Ernæring (gratis) Ernæringsbloggen Indlæg Sundhedspressen

Ny forskning: D-vitamin holder også hjernen sund

D-vitamin er det vigtigste næringsstof i forebyggelsen og behandlingen af covid-19 og SARS-CoV-2-smitte. Ny forskning viser, at solvitaminet ikke kun holder immunforsvaret, men også hjernen sund og stærk.

Annonce:

Britiske forskere undersøgte sammenhængen mellem D-vitamin og 33.523 hjernescanninger på forekomsten af demens. Resultaterne blev grundigt statistisk justeret for en lang række andre faktorer, som også har indvirkning på risikoen for demens. Undersøgelsen tyder på, at der er en kausal sammenhæng mellem D-vitaminmangel og risiko for demens. Forskerne vurderer, at 17 % af alle tilfælde af demens kan undgås ved at øge D-vitamin.

D-vitamin fås fra solen, fede fisk og kosttilskud.

Kilder:

Navale SS, Mulugeta A, Zhou A, et al. Vitamin D and brain health: an observational and Mendelian randomization study. The American Journal of Clinical Nutrition, nqac107, 22. april 2022.

Annonce:
0 0 votes
Brugervurdering
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x