Jysk coronakritiker udsat for massiv chikane – Politiet brød ind med skærebrænder

Hvis du ytrer dig kritisk om corona, så kan du få både dine venner, Lægevagten, politiet og kommunen på nakken. Det erfarede 49-årige Henrik fra Jylland på den hårde måde for fem måneder siden.

Henrik fortæller til Frihedspressen, at han i november sidste år begyndte at poste opslag og kommentarer på Facebook, som var stærkt kritiske overfor den herskende fortælling om corona. Det blev dog ikke til mere end godt en uges online aktivisme, før politiet med læge og psykiater trængte ind i hans hjem.

En bekendt havde ringet til Lægevagten og fortalt om Henriks ytringer på Facebook. Det opkald resulterede i, at fire politibetjente, en låsesmed, en læge og en psykolog ved hjælp af en skærebrænder trængte ind i hans hjem, mens han lå og tog en fredelig eftermiddagslur. Formålet var angiveligt, at de ville høre, om Henrik var okay, hvilket han forsikrede dem om, at han var.

Henrik fortæller til Frihedspressen, at han følte sig som en lille borger, der skulle have mundkurv på. Han tænkte bagefter tilbage på besættelsen under 2. Verdenskrig, hvor danskerne også stak hinanden, hvorefter politiet tog ud og fik folk til at tie stille med deres kritik af besættelsesmagten.

Chikanen sluttede dog ikke der. Ugen efter begynder de at opsøge ham og ringe til ham fra kommunen. Igen for at høre “om han er okay”. Det skete flere gange. Henriks chef ringede også og truede med, at enten sletter han al coronakritik på Facebook, eller også bliver han fyret.

Henrik fortæller til Frihedspressen, det hele var en meget grim og ubehagelig oplevelse. Han føler, at både politiet og arbejdet prøver at give ham mundkurv på, og det har han det dårligt med, når han ved, at han har ret.

Det er muligt, at Henriks baggrund som sælger og i militæret, hvor han bl.a. har studeret propaganda og psykologisk krigsførelse, har gjort, at han er blevet udset som en, det er særligt vigtigt at få lukket munden på.

Henrik har ikke gjort sig skyldig i andet end at bruge den grundlovssikrede ytringsfrihed. Det føltes, fortæller han, som at stikke en tå i vandet og få benet ædt af 50 piratfisk.

Henrik slutter interviewet med at sige:

“Det er skrækkeligt, det der foregår, og skrækkeligt at folk ikke kan se det.”

Henrik ønsker at være anonym, men redaktionen kender hans identitet.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Brian Olesen
fredag, 29 april 2022, 21:41 21:41

Ja, det er skrækkeligt, for at bruge Henriks egne ord.

Med et stærkt kompromitteret demokrati på flere niveauer, er kampen for frihed og ytringsfrihed desværre nødt til at gå på to ben.

Det bør efterhånden stå klart for enhver med en smule indsigt.