Medieaftale styrker regeringens propaganda

Kulturministeriet har i dag offentliggjort den nye medieaftale under overskriften MEDIEAFTALE STYRKER DEN DEMOKRATISKE SAMTALE. Der er dog flere elementer – og mange millioner kroner – i den nye aftale, der reelt vil have den modsatte effekt.

Selve formuleringen af pressemeddelelsen og aftaleteksten er i sig selv propaganda, herunder formuleringen ‘Mediestøtte er demokratistøtte’. Den politiske idé om, at regeringen skal finansiere pressen er i sig selv udemokratisk, da den flytter oplysningsmagten fra folket til magthaverne. Den presse, der er finansieret af regeringen via mediestøtten, er pr. definition ufri.

Disse specifikke elementer i den nye politiske aftale vil sandsynligvis ØGE regeringens og andre store magthaveres mulighed for at udføre effektiv, bedragerisk propaganda målrettet den sagesløse befolkning i Danmark:

  • TjekDet bevilges 6,5 millioner kroner årligt
  • Omfordeling af den redaktionelle redaktionsstøtte fra store landsdækkende nyhedsmedier til lokale/regionale nyhedsmedier vil flytte fokus fra de store, magtbærende narrativer til de lokale ligegyldigheder
  • Danmarks suverænt største propagandamaskine, DR, får 100 millioner kroner mere samlet over aftaleårene, hvilket er et klokkeklart signal om, at regeringen ønsker mere propaganda og ikke mere demokratisk debat
  • Ordnede løn- og arbejdsvilkår lyder fint, men når det ikke sker ved at ændre roden til problemet, som er produktionskravet til journalisterne i en mediekultur, der skal levere nonstop propaganda og distraherende underholdning i stedet for at medarbejderne folk tid til at gøre det arbejde, som de er uddannet til, så ender det i politisk pladder i stedet for årsagsbehandling

Medieaftalen understreger, at vi befinder os i en propagandakrig, og at vi, der ønsker sundhed, sandhed, frihed og retfærdighed, er voldsomt underfinansieret. Det betyder, at vi mangler kraft til at kæmpe imod den økonomiske overmagt i form af dem, der får penge fra regeringen via mediestøtten. Det lover ikke godt for Danmarks fremtid i de kommende år.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments