Pressemøde: Regeringen giver SSI skylden for minkdrab

Ved dagens pressemøde har regeringen med Mette Frederiksen i spidsen giver skylden videre til Statens Serum Institut (SSI), der i et notat den 3. november 2020 konkluderede, at “en fortsat minkavl under en igangværende COVID-19 epidemi indebærer en betydelig risiko for folkesundheden, herunder for mulighederne for at forebygge COVID-19 med vacciner“. SSI fremlægger ingen videnskabelig … Læs videre Pressemøde: Regeringen giver SSI skylden for minkdrab
For at få adgang til dette indhold skal du købe Politisk medlemskab per måned, Total abonnement per måned, Total abonnement per år or Politisk medlemskab per år og være logget ind.
5 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Soren
fredag, 1 juli 2022, 22:08 22:08

Ordet “folkesundhed” er problematisk af flere grunde. Dels fordi det bør handle om sundhed for det enkelte menneske og enhver eventuel behandling således også altid bør være individuel. Læs desuden her om ordets oprindelse: “Set i et større perspektiv har interessen for folkesundheden stået centralt i de medicinske professioner. Den medførte i løbet af 1800-tallet en stigende overvågning og oplysning af befolkningen, som for alvor tog fart med opbygningen af velfærdssamfundet i 1900-tallet. I 1900-tallets første halvdel påvirkede denne interesse tillige politiske idéer om udskillelse af syge individer for at forbedre folkets samlede sundhed (eugenik), fx i dansk lovgivning om… Read more »

Soren
lørdag, 2 juli 2022, 15:43 15:43

Ok, ja jeg forstår – endnu en god pointe og grund til at undgå ordet og det tankesæt der ligger bag det. Det får os ubevidst ført over i “groupthink” https://en.wikipedia.org/wiki/Groupthink
Du kender dem sikkert; Milgram eksperimentet og Asch conformity experiment er meget gode billeder på hvad vi ser i øjeblikket i samfundet; bevidst fornægtelse af virkeligheden og blind autoritetstro endda ofte trods udfordringer med egen samvittighed og personligt ansvar.
Kh
Søren

Soren
lørdag, 2 juli 2022, 22:16 22:16

Jep!